Τοποθέτηση Χρήστου Κατσούρα σε ημερίδα για τις Υδατοκαλλιέργειες

katsouras

Σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας με θέμα τον χωροταξικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών συμμετείχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κατσούρας σημείωσε τη σημασία της δημόσιας διαβούλευσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον χωροταξικό σχεδιασμό του ανερχόμενου κλάδου των υδατοκαλλιεργειών. Μία διαβούλευση που ολοκληρώνεται με μία ημερίδα στην Θεσπρωτία τονίζοντας την ιδιαίτερη θέση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει ο νομός στον συγκεκριμένο παραγωγικό τομέα.

Στόχος της διαβούλευσης, επεσήμανε ο κ. Κατσούρας, οφείλει να είναι η δημιουργία εκείνου του επιχειρηματικού, και όχι μόνο, πλαισίου που θα εξασφαλίζει την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών, συνυπολογίζοντας παράλληλα την αξία του περιβάλλοντος και την ανάγκη προσαρμογής των υποδομών του κλάδου μέσα σε αυτό.

Καταλήγοντας ο βουλευτής Θεσπρωτίας, τόνισε την ανάγκη να συνδεθεί ο παραγωγικός τομέας των υδατοκαλλιεργειών με ερευνητικούς φορείς της χώρας, καθώς επίσης να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη λειτουργία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας της περιόδου 2007-2013. Σημείωσε τέλος, πως μόνο η παράλληλη και μεθοδική συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης, τοπικών φορέων  και επιχειρηματιών του κλάδου μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία βιώσιμη, εξωστρεφή και ανταγωνιστική παρουσία των τοπικών υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό.