Το ΠΑΣΟΚ ήταν … Αλλού!

– Εδώ ΠΑΣΟΚ… Εκεί ΠΑΣΟΚ… που ήταν το ΠΑΣΟΚ; Πάντως όχι στη συγκέντρωση με ομιλήτρια την κ. Χριστοφιλοπούλου… αφού εκεί η παρουσία κόσμου ήταν πιο περιορισμένη από κάθε άλλη φορά… Λίγα κομματικά στελέχη, λίγοι αιρετοί και λίγοι συνδικαλιστές… Όλοι μαζί; Ούτε καν 60-70 άτομα!  Και οι… απουσίες, ακόμα και των… “προβεβλημένων” τοπικών στελεχών… ηχηρές! Προφανώς η… βάση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επιλέξει… άλλο δρόμο!

– Η οποία κα Χριστοφιλοπούλου μας είπε ότι δεν κλείνει το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας… απλά δεν θα έχει εισακτέους… και έτσι το υπουργείο και οι φορείς θα έχουν… χρόνο να (συ)σκεφθούν για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή… Προφανώς οι… εισακτέοι τους εμπόδιζαν στον 1,5 χρόνο που μεσολάβησε από τις εκλογές να… σκεφθούν!

– Κατά τα λοιπά… το νέο σχολείο θα μας σώσει… από όλα τα δεινά που μας περιμένουν… αλλά επειδή “λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν”…

μέχρι να γίνει πράξη το νέο σχολείο θα αντιμεπτωπίσουμε την παραπαιδεία με το… ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε και τα κακογραμμένα βιβλία και την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ…

– Όσο για την… πολιτική συγκυρία; Πόνεσε, λέει, η καρδιά του ΠΑΣΟΚ με τα (οριζόντια) μέτρα που έλαβε εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων… Για αυτό τα επόμενα μέτρα θα είναι “σκληρά αλλά με ανθρωπιά”! Τι είδους ανθρωπιά μπορεί να υπάρξει στις απολύσεις… δεν εξήγησε!

– Πάντως η κ. Χριστοφιλοπούλου θυμήθηκε στην ομιλία της το ΠΑΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου… και για να τους… τιμήσει μας προέτρεψε “να ξεπεράσουμε τις ιδεοληψίες μας”. Αυτές για μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή αμοιβή, για κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για δωρεάν παιδεία, υγεία… κράτος πρόνοιας… Και ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε ότι η… οικονομική ένωση θα μας σώσει και μόνο αυτή… Θα πληρώνεστε σαν Έλληνας, θα φορολογείστε ως Σουηδός και θα δουλεύετε ως Γερμανός…

– Στα όπλα σύντ

ροφοι! Η πατρίδα είναι σε πόλεμο (είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου) και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό! Μάλιστα! Στα όπλα λοιπόν να σώσουμε τη χώρα… για να την εκποιήσουν οι σύντροφοι στους συμμάχους μας (τους)… Οι οποίοι σύμμαχοι θα την… αξιοποιήσουν!!!