Υφ. Παιδείας: Δεν αναστέλλεται η λειτουργία του ΤΕΙ – Μόνο οι εισακτέοι…

Τη δήλωση ότι η αναστολή της εισαγωγής σπουδαστών δεν συνεπάγεται αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ και ότι το μέτρο είναι προσωρινό, μόνο για αυτό το έτος, ώστε το Υπουργείο και οι φορείς να έχουν το χρόνο να… σχεδιάσουν την… ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, έκανε σήμερα στην Ηγουμενίτσα η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία βρέθηκε στην πόλη για να μιλήσει σε ανοιχτή κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, προηγουμένως συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς, παρουσία και του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Χρ. Κατσούρα.

Στην ομιλία της και στο διάλογο που ακολούθησε υπεραμύνθηκε της συγχώνευσης του Εσπερινού Γυμνασίου της Παραμυθιάς, τονίζοντας ότι αυτή γίνεται για καθαρά παιδαγωγικούς λόγους… ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ίδρυση μουσικού σχολείου στην περιοχή, χωρίς όμως να δεσμευθεί συγκεκριμένα.

Στο πολιτικό σκέλος η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέπτυξε την πολιτική συγκυρία λέγοντας ότι “αποφύγαμε την χρεοκοπία” αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, δρόμο για τον οποίο χρειάζεται “πολιτική και κοινωνική συναίνεση…”

Ταυτόχρονα, μιλώντας για τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα σταθερότητας είπε χαρακτηριστικά ότι “θα υπάρξουν σκληρά μέτρα αλλά… με ανθρωπιά!”