Ψήφισμα – διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

igmdimarxeioΤο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, σε εκτός ημερήσιας διάταξης της ανοικτής τακτικής του συνεδρίασης, της 1ης Αυγούστου  του 2012 , έθεσε  ως κατεπείγον θέμα συζήτησης  την έκτακτη απόφαση της Κυβέρνησης : «για μετακίνηση Αστυνομικών της Α.Δ. Θεσπρωτίας στο Νομό Έβρου για δύο μήνες» και αποφάσισε και εξέδωσε το ακόλουθο

Ψήφισμα – Διαμαρτυρία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας διαμαρτύρεται εντόνως προς την ηγεσία της Αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την απόφαση μετακίνησης 120 Αστυνομικών-συνοριοφυλάκων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, σε Αστυνομικές Διευθύνσεις του Νομού Έβρου.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία θα έχει άμεσες συνέπειες για  την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Νομού Θεσπρωτίας, με την αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών της Α.Δ. εξαιτίας του περιορισμένου πλέον ανθρώπινου δυναμικού της.

Είμαστε η παραμεθόριος περιοχή, που βιώνει αποκλειστικά τις συνέπειες από τα κύματα μεταναστών που φθάνουν καθημερινά στην περιοχή μας , αδυνατώντας τις περισσότερες φορές να τα αντιμετωπίσουμε.

Η παράνομη είσοδος μεταναστών και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών  είναι θέματα, ο βαθμός δυσκολίας αντιμετώπισης των οποίων ήταν ήδη πολύ μεγάλος, πόσο μάλλον τώρα που επέρχεται μια ιδιαίτερα σημαντική μείωση του προσωπικού.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη μετακίνηση των Αστυνομικών από τη Θεσπρωτία και θεωρούμε υποχρέωση του Υπουργείου να την ανακαλέσει και να βρει λύσεις οι οποίες δεν θα αποδυναμώνουν την ακριτική μας περιοχή.

                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                          ΘΩΜΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ