Ψήφισμα ΔΣ Φιλιατών για την προστασία των πολιτών

filiati

filiatiΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών κατά την 17η Τακτική Συνεδρίασή του που έλαβε χώρα στις 22/8/2012 με την αριθμ. 143 Ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών ανησυχεί για την ελλειπή αστυνόμευση του Δήμου και για τα επαναλαμβανόμενε κρούσματα διαρρήξεων και ληστειών, που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό.

Η είσοδος λαθρομεταναστών και εγκληματικών στοιχείων είναι συνεχής και αδιάκοπη, καθόσον η φύλαξη των συνόρων του Δήμου λόγω του μεγάλου εύρους είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη.

Οι πολίτες του Δήμου δικαιολογημένα ανησυχούν και νιώθουν ανασφαλείς.

Το αίσθημα της ανασφάλειας έχει μεγαλώσει μετά την τελευταία απόφαση του Υπουργείου να μετακινηθούν από τη Θεσπρωτία 120 αστυνομικοί από τους πρώην συνοριοφύλακες και ειδικότερα από το Α΄ και Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών, απόφαση που θα αποδυναμώσει πλήρως τα δυο τμήματα και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε μια περιοχή όπως ο Δήμος Φιλιατών που εκ των πραγμάτων δύσκολα μπορεί να αστυνομευτεί.

Ο Δήμος Φιλιατών λόγω και της γεωγραφικής του θέσης είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος σε σειρά κινδύνων που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών σε μεγάλη έκταση, διαρρήξεις σπιτιών και άλλες εγκληματικές ενέργειες που τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτες, κατά συνέπεια με μειωμένη αστυνομική δύναμη είναι αδύνατη η αστυνόμευση της περιοχής.

Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη σε ενδεχόμενη παράταση του χρόνου παραμονής των αστυνομικών που μετακινήθηκαν στον Έβρο, να εξαιρέσει τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α΄ και Β΄Τ.Σ.Φ. Φιλιατών να επιστρέψουν και να στελεχώσουν τα τμήματα στα οποία ανήκουν και μαζί με αυτούς να επιστρέψει και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Δήμου Φιλιατών.

                                                       Για το Δημοτικό Συμβούλιο

                                                                 Ο Πρόεδρος

                                                            

                                                               ΝΙΚΟΣ ΤΑΣΙΟΣ