Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του έργου Archeos

igmdimarxeio

igmdimarxeioΟλοκληρώθηκε επιτυχώς το  Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του έργου Archeos, όπου συμμετέχει ως εταίρος, μαζί με το Public Apulian Theatre Consortium από την Ιταλία, το Δήμο του Fier από την Αλβανία, το Δήμο του Pazin από την Κροατία, το Theatre Cities Foundation από την Ιταλία και την Περιφέρεια του Abruzzo από την Ιταλία.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, απολαμβάνοντας δωρεάν, σειρά θεατρικών και μουσικοχορευτικών παραστάσεων.

Την Παρασκευή έλαβε χώρα η θεατρική παράσταση «Προμηθέας Λυόμενος», από την Πειραματική Σκηνή της Ηγουμενίτσας, μια πειραματική γραφή, ένα ποιητικό δράμα που συνδύασε το χθες με το σήμερα μέσα από τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της αρχαίας τραγωδίας.

Το Σάββατο, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητας της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε η Μουσική Συναυλία με τους «Αντιθέσεις» και άλλα μουσικά συγκροτήματα, ενώ το Φεστιβάλ των εννιά ημερών ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, με την επίσης μουσική παράσταση των VEJA-Ethno Group, του Δήμου Pazin από την Κροατία.

Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος  συνεχάρη και ευχαρίστησε την ομάδα εργασίας του Δήμου.

Ο πολιτισμός είναι η γλώσσα των λαών και στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στην καλύτερη επικοινωνία, συνεργασία και συναδέλφωση μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει την προσπάθεια για ανάλογες εκδηλώσεις με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών, την προώθηση και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.