Ψήφισμα του ΔΣ Ηγουμενίτσας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

25/9/2013

Το Δημοτικό  Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του νεαρού εκείνου που έπεσε άδικο θύμα της αποτρόπαιης ρατσιστικής και φασιστικής βίας που όλο και περισσότερο ενδυναμώνεται στις μέρες μας.

Είναι ένα ειδεχθές πολιτικό έγκλημα, το οποίο πρέπει να προβληματίσει τη συνείδηση και τη ψυχή όλων μας. Καθένας από εμάς αλλά κυρίως η Κεντρική Εξουσία οφείλει να αποδοκιμάσει τέτοιου είδους ενέργειες, διότι δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας.

Είναι γνωστό ότι ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο ναζισμός, φαινόμενα χωρίς ιδεολογία και χωρίς ουσία, αναπτύσσονται και γιγαντώνονται μέσα σε ευνοϊκές γι αυτά συγκυρίες.

Ο τραγικός αυτός θάνατος ας αποτελέσει το έναυσμα για την καταδίκη τέτοιων «ολοκληρωτικών» συμπεριφορών, που απογυμνώνουν και απαξιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Αυτές τις μέρες είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρα τα λόγια μεγάλου μας Μάνου Χατζιδάκι:   «Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος.»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ