Και παρά τις πολλές φωνές που διατυπώθηκαν για ομαδικές παραιτήσεις, τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο, λέει όχι σε αυτές, όπως λέει όχι και στο κλείσιμο των δημαρχείων.
Στη συνεδρίαση που ο χαρακτήρας της ήταν διευρυμένος, ακούστηκαν πολλές απόψεις για ομαδικές παραιτήσεις αλλά η σκληρή γραμμή δεν κυριάρχησε κι ακολουθήθηκε μια χλιαρή αντίδραση έναντι των μέτρων που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.
Στο ψήφισμα που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης μεταξύ των άλλων αναφέρεται:
«Πιστεύουμε ότι στη δεδομένη δύσκολη κατάσταση είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και η συντονισμένη συλλογική προσπάθεια των οργάνων της Αυτοδιοίκησης για την ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόζονται.
Στην κατεύθυνση αυτή απαιτούνται πολιτικός αγώνας και συνεχής άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, συμπόρευση με την κοινωνία και τους θεσμούς της για την μεγιστοποίηση των αντιδράσεων, κινητοποίηση όλων των Ευρωπαϊκών Αυτοδιοικητικών οργάνων στην ίδια κατεύθυνση, προσφυγή στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την ανατροπή όλων των Αντισυνταγματικών διατάξεων, σύνταξη από την Κ.Ε.Δ.Ε. συγκεκριμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για το ρόλο, τη δομή και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης στα νέα δεδομένα».