Άρτα: Η αντιπολίτευση έσωσε την παρτίδα….

DS_ARTASΗ παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία εμφανίστηκε χωρίς ενιαία θέση και στάση, ήταν αυτή που έσωσε την παρτίδα και μαζί τον δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη, κατά την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Θωμάς Τσιρογιάννης που προτάθηκε από τον Δήμαρχο. Πήρε μόλις 17 ψήφους, ενώ 16 ήταν λευκά. Μάλιστα λέγεται έντονα ότι στηρίχθηκε τουλάχιστον από τρεις συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ ενστάσεις και μάλιστα έντονες διατυπώνονται για ένα ψηφοδέλτιο το οποίο βρέθηκε σκισμένο, μετρήθηκε όμως ως έγκυρο.

Όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, το γεγονός ότι καταγράφηκε ως έγκυρο το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, προκάλεσε την αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Νικολάου, ο οποίος ανέβηκε στο προεδρείο και ζήτησε το επίμαχο ψηφοδέλτιο. Σχισμένο και σαφώς άκυρο, όπως όλοι είδαν. Το αντίθετο ισχυρίστηκε η προεδρεύουσα κα Βασιλάκη, για να δηλώσει ότι σχίστηκε με τον φάκελο, την στιγμή που τον άνοιγε. Εκείνη την στιγμή, ο κ. Νικολάου, ζήτησε απ’ την προεδρεύουσα να παρουσιάσει στο σώμα και τον σχισμένο φάκελο, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει. Το ερώτημα λογικό. Ως διά μαγείας δεν μπορούσε να εξαφανιστεί ο συγκεκριμένος φάκελος, την στιγμή που όλοι οι άλλοι υπήρχαν. Το νόμιμο θα ήταν, αφού… εξαφανίστηκε ο φάκελος, να θεωρηθεί το ψηφοδέλτιο άκυρο και να γίνει και δεύτερη ψηφοφορία, την οποία είναι σίγουρο πως η πλευρά του Παπαλέξη, δεν ήθελε, γιατί κανένας δεν μπορούσε να αναλογιστεί τι θα ακολουθήσει.

Στο σημείο αυτό της συζήτησης, παρενέβη ως υπερασπιστής της… αλχημείας ο δικηγόρος Γιώργος Γκόκας και είπε προς τον Γ. Νικολάου, ότι αν θέλει να δει τον φάκελο, πρέπει να κάνει αίτηση την επόμενη ημέρα.

Φυσικά η ένταση ήταν αναπόφευκτη και τα γεγονότα των δημαιρεσιών προμηνύουν ότι και το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για τη Δημοτική Αρχή Άρτας.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Νίκος Κέφης, ως πρόταση της μειοψηφίας. Όμως και η διαδικασία εκλογής του αντιπροέδρου, είχε το ενδιαφέρον της. Στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Κέφης έλαβε 16 ψήφους υπέρ και 17 λευκά, ενώ στην δεύτερη έλαβε 20 ψήφους υπέρ και τα λευκά ήταν 13, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Την θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, δεν την αποδέχτηκε η παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Ακολούθησε σύσκεψη της πλειοψηφίας για να προταθεί για την θέση αυτή η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Μάρω Νάκα, κόρη του γενικού γραμματέα του Δήμου Γ. Νάκα, η οποία έλαβε 25 ψήφους.

πηγή: epiruspost.gr