Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Δένδια στη Θεσπρωτία

syriza0Την ερχόμενη Κυριακή 17/2, στην κοπή της πίτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ είναι προσκαλεσμένος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας. Να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε τα Γιάννενα αιφνιδιαστικά και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την πρόθεση δημιουργίας στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στη θέση Κακκαβιά και εκτόξευσε απειλές εναντίον κοινωνικών χώρων των Ιωαννίνων, αλλά και των επικείμενων κινητοποιήσεων των αγροτών της περιοχής. Ο κ. Νίκος Δένδιας που ανάγκασε με τις συνεχείς ακραίες δηλώσεις και πρακτικές του τον Γραμματέα της ΚΟ μας να ζητήσει την παραίτησή του, αποτυπώνει την ακροδεξιά στροφή της σημερινής κυβέρνησης, που υπονομεύει την δημοκρατία και στοχοποιεί τους αγώνες και τα δικαιώματα, ενώ παράλληλα κλείνει τα μάτια στις αυθαιρεσίες των μεγάλων οικονομικών ελίτ.

Από την πλευρά μας, καλούμε τους συμπολίτες μας να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε την τοπική ΝΟΔΕ να ξανασκεφθεί την επιλογή της και να ματαιώσει την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην πόλη μας. Μια επιλογή που προφανώς δεν είναι τυχαία, αλλά σηματοδοτεί και στον τόπο μας την εγκατάλειψη της μετριοπαθούς συναινετικής κεντροδεξιάς γραμμής και την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας,  που δείχνει την αγωνία και ορισμένων τοπικών παραγόντων να διατηρηθούν στην εξουσία, κάνοντας  ό,τι είναι δυνατό για να καταστείλουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης και ανυπακοής.

Για μας είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι  στην Ελλάδα των μνημονίων, της φτώχειας και της ανεργίας, εχθρός δεν είναι ο απεργός, ο άνεργος  και ο πρόσφυγας. Εχθροί μας είναι αυτοί που, στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, καταλύουν ένα προς ένα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και υποθηκεύουν το μέλλον του λαού και της νεολαίας. Κατά συνέπεια, απέναντι στην προσπάθεια για στοχοποίησή τους δεν κάνουμε βήμα πίσω και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Τέλος, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, των απολυμένων,  των σπουδαστών και των αγροτών της περιοχής μας. Διαμηνύουμε στον κ. Δένδια ότι εμπόδιο στην όξυνση της καταστολής απέναντι στην κοινωνία που αγωνίζεται (όπως φάνηκε και από την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και των ναυτεργατών, αλλά και από τις συλλήψεις συνδικαλιστών έξω από το Υπουργείο Εργασίας)  και στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» θα σταθεί ο ανυποχώρητος αγώνας της νεολαίας και των εργαζομένων για δικαιώματα και αξιοπρέπεια.