ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

antarsya

antarsyaΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης και της ανατροπής δεν έχει εκλογική αναμονή ούτε μπορεί να προσβλέπει στην συγκυριακά  εκλογική «αρπαχτή» από τα ξέφτια του υπό κατάρρευση πολιτικού συστήματος.

Βεβαίως και αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία Μετώπου συσπείρωσης των ανατρεπτικών δυνάμεων στο κίνημα για να νικηθεί η βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση στον κόσμο της εργασίας αλλά για να είναι νικηφόρο και αποτελεσματικό αυτό το μέτωπο πρέπει να έχει αντικαπιταλιστικό ανατρεπτικό πρόσημο, να «ζυμώνεται»  στην αγωνιστική  δράση και να έχει συνέπεια και συνέχεια αντιμετωπίζοντας την εκλογική αναμέτρηση ως μια από τις πολλές στιγμές του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ,ΔΝΤ .

Έτσι λοιπόν και σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις μονοεδρικές ως προεκλογικό πυροτέχνημα, δεδομένου ότι:

·         Ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, απέρριψε την πρόταση κοινής δράσης της Αριστεράς στο κίνημα και δημιουργίας αγωνιστικού μετώπου ανατροπής που κατέθεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

·         Επιπλέον οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση, το χρέος, το ευρώ και την ΕΕ, ριζικά διαφορετικές από αυτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνουν απαγορευτική μια εκλογική συνεργασία.

·         Τέλος σε τοπικό επίπεδο με το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο δεν συναντηθήκαμε σε κανέναν από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος, επειδή η αγωνιστική, μαζική, ανατρεπτική δράση δεν είναι στις προτεραιότητες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συγκεκριμένη πρόταση είναι απολύτως αρνητική.