Αποχώρησαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από το λιμάνι – Σε ιδιώτες ανατέθηκαν οι υγειονομικοί έλεγχοι

limaniigm

Αποχωρούν από σήμερα 2 Ιουνίου οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς το έργο της διενέργειας ελέγχων για τον κορονοϊό με rapid test στους εισερχόμενους επιβάτες ανατέθηκε από την Πολιτική Προστασία σε ιδιωτική εταιρεία.

Η 1η Ιουνίου, ήταν η τελευταία ημέρα που οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα λειτουργήσουν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παράλληλα με το ιδιωτικό συνεργείο.Από αύριο οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ απελευθερώνονται για να έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν ελέγχους στην κοινότητα.

Η ιδιωτική εταιρεία, που εγκαταστάθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εδρεύει στην Πάτρα και έχει αναλάβει το αντίστοιχο έργο και στους Λιμένες Πατρών και Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε επικοινωνία με την ΕΡΤ Ιωαννίνων η υπεύθυνη της εταιρείας για το πρόγραμμα, η σύμβαση της εταιρείας είναι μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου και οι έλεγχοι των ταξιδιωτών θα διενεργούνται με τεστ ταχείας ανίχνευσης, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν. Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα ελέγχονται ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος ανάλογα με το PLF που φέρουν, ενώ το διαχωρισμό των επιβατών θα κάνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Στην Ηγουμενίτσα, ο ΕΟΔΥ διαθέτει προσωπικό για τέσσερις ΚΟΜΥ (4 οδηγούς και 9 νοσηλευτές) αλλά μόλις δύο οχήματα, καθώς, άλλα δύο οχήματα που είχαν αρχικά έρθει στην περιοχή έχουν διατεθεί στο νησί της Κέρκυρας.

πηγή: ert.gr