Από την Ανκόνα στην Ηγουμενίτσα οι Έλληνες φοιτητές

limaniigm

limaniigmΤην Κυριακή θα αποβιβαστούν στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας τριακόσιοι περίπου Έλληνες φοιτητές που επαναπατρίζονται κυρίως από την Ιταλία.

Οι φοιτητές θα αναχωρήσουν με το πλοίο Cruise Olympia από την Ανκόνα το απόγευμα του Σαββάτου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του.

Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη παρακαλεί όσους εξ’ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή, να επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

«Κατά την μετάβασή τους στην Ανκόνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση».  

Ακόμη επισημαίνεται ότι κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν εν ισχύ διαβατήριο ή ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα να τεθούν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας.

Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Πτήσεις από την Ισπανία

Ειδικές πτήσεις θα γίνουν από την Aegean και από την Ισπανία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων που βρίσκονται κυρίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Υπάρχουν εκεί πολλοί φοιτητές που ταξίδεψαν με το πρόγραμμα Erasmus, ανάμεσά στου και είκοσι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Έχουν προγραμματιστεί τρεις ειδικές πτήσεις, οι οποίος θα είναι οι εξής:

Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.

Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.

Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

πηγή: epiruspost.gr