Βασίλης Γιόγιακας: επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

giogiakas_edrana

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Από την εποχή που ήμουν Νομάρχης ήμουν αντίθετος στη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας. Η θέση μου παρέμεινε διαχρονικά η ίδια και δεν αλλάζει. Άλλωστε όλοι οι φορείς της υδατοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία γνωρίζουν πόσο εντατικά ασχολήθηκα μέχρι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κομματικοποιήσει το θέμα, μιλώντας για “Μαξίμου Α.Ε. που άπλωσε τα πλοκάμια της και στο νομό μας”, όταν υπάρχουν αποφάσεις με υπογραφές υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (των κυρίων Σκουρλέτη και Σταθάκη) με τις οποίες παρατάθηκε δύο (2) φορές η ισχύς της άδειας εγκατάστασης για τη συγκεκριμένη μονάδα και δίνεται η σύμφωνη γνώμη για να κατασκευαστεί το λιμενικό έργο υποστήριξης της συγκεκριμένης μονάδας πετρελαιοειδών!

Άρα, ο κύριος συνάδελφος, πρέπει να διαλέξει: είτε αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια δημόσια διοίκηση αυτόνομη και με συνέχεια που ωστόσο πρέπει να λογοδοτεί για τις αποφάσεις της, είτε παραδέχεται ότι στ’ αλήθεια Μαξίμου Α.Ε. υπήρχε το 2015, όταν και δόθηκε η πρώτη, 3τής, από τις δύο παρατάσεις.

Καλώ επομένως τον κ. Κάτση να μην εκτίθεται, και να μην τα βάζει όλα στον μύλο μιας τυφλής και τοξικής αντιπολίτευσης.