Β.Γιόγιακας: έλλειψη συνεργασίας και ικανότητας της Δημοτικής Αρχής

giogiakas

Το ναυάγιο της εκλογής “συμπαραστάτη του Δημότη” στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Γιόγιακας, με δελτίο τύπου, κάνει λόγο για “αδυναμία της Δημοτικής Αρχής“, “έλλειψη πνεύματος συνεργασίας και ικανότητας”, “παλαικομματικές τακτικές” και αφήνει αιχμές για επιλογή προσώπων που αποτελούν “προσωπικές γνωριμίες του Δημάρχου“. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

Η  αδυναμία της δημοτικής αρχής να  προτείνει  ένα πρόσωπο ευρείας κοινωνικής αποδοχής για «συμπαραστάτη του  δημότη» αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της  έλλειψης πνεύματος συνεργασίας και ικανότητας  ανάδειξης  εκπροσώπων που θα στηρίξουν τους πολίτες του δήμου Ηγουμενίτσας. Αντί να προχωρήσει σε συνεργασία και ανάδειξη πραγματικά ικανών ατόμων για να υποστηρίξουν το θεσμό προσέφυγε σε παλαιοκομματικές τακτικές οι οποίες αποδοκιμάστηκαν ακόμη και από τη δική της παράταξη κατά την πρόσφατη ψηφοφορία.

Ο ορισμός προσώπου εμπνευσμένου κύρους και εμπειρίας  αλλά και νέων που διέθεταν  προσόντα και ικανότητες να υποστηρίξουν το θεσμό, για τη θέση του συμπαραστάτη του  δημότη περιορίστηκε σε  προτάσεις πολιτικές και σε προσωπικές γνωριμίες του Δημάρχου.

Η «κοινωνία αξιών και αξίων», στερεί από τους  δημότες μας, μια ακόμη θεσμική λειτουργία που θα αναβάθμιζε τις σχέσεις πολίτη και Δήμου.

 

Βασίλειος Γιόγιακας

Ο επικεφαλής για τη μείζονα  αντιπολίτευση

του Δήμου Ηγουμενίτσας

«Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία»