Γεύση από την Ηπειρώτικη φιλοξενία πήραν Ολλανδοί δημοσιογράφοι

REPORTERS

REPORTERSΟκτώ Ολλανδοί δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά της Ολλανδίας, εξειδικευμένοι στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, επισκέφτηκαν την Ήπειρο το Σάββατο όπου τους υποδέχτηκαν στελέχη της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα στην Ήπειρο κατέφθασαν δημοσιογράφοι από μεγάλης κυκλοφορίας Ολλανδικές εφημερίδες (De Telegraaf, Algemeen Dagblad και Het Parool), καθώς και δημοσιογράφοι από εξειδικευμένα περιοδικά τουριστικού ενδιαφέροντος (Op Lemen Voeten, Camper reis Magazine, Wegener).

Η επίσκεψη των δημοσιογράφων έχει ιδιαίτερη σημασία και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με τον ΕΟΤ της Ολλανδίας και των καλών επαφών που δημιουργήθηκαν στην έκθεση της Ουτρέχτης, όπου η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε τον Ιανουάριο.

Οι δημοσιογράφοι κατέφθασαν στο Άκτιο το Σάββατο 12 Μαΐου. Εκεί τους υποδέχτηκαν στελέχη της Περιφέρειας και τους προσέφεραν δώρα υποδοχής με τοπικά μυρωδικά και βότανα. Την Πέμπτη 17 Μαΐου θα βρίσκονται στην περιοχή των Ιωαννίνων (Ζαγόρι) και στις 18 Μαΐου θα βρίσκονται στην περιοχή της Πρέβεζας, όπου θα διανυκτερεύσουν για να αποχωρήσουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Θεματικός Αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Οι αποστολές δημοσιογράφων από μεγάλα ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής για την Ήπειρο με τα περισσότερα αποτελέσματα και με μόνο κόστος την φιλοξενία τους. Τα επικοινωνιακά οφέλη που προκύπτουν από τις επισκέψεις αυτές είναι μεγάλα και είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που έγινε στην Έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, όπου μετείχαμε τον Ιανουάριο. Έχουμε φροντίσει οι επισκέπτες δημοσιογράφοι να πάρουν ένα πολύ καλό δείγμα της Ηπειρώτικης ομορφιάς και φιλοξενίας, ώστε η παραμονή τους στην Ήπειρο να τους μείνει αξέχαστη».