Γιάννινα: Μαζική κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ, οργή κι αγανάκτηση

OAEE 21 8 13Με μία μαζική κινητοποίηση απάντησαν το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι των Ιωαννίνων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Αφορμή για την κινητοποίηση αυτή είναι η εισαγωγή και η παραμονή στο νοσοκομείο Ιωαννίνων αυτοαπασχολούμενου από τα Γιάννινα, ο οποίος για μία μικρή οφειλή που έχει προς τον Οργανισμό, δεν του παρέχετε καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Ο ασθενής βρίσκεται στο Νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και τώρα η οικογένειά του καλείται να πληρώσει τα νοσήλεια.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι των Ιωαννίνων κινητοποιήθηκαν καθώς οι περισσότεροι πλέον αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Παρά την επιμονή της τοπικής ομοσπονδίας και των εκπροσώπων των συνδικαλιστών σωματείων της περιοχής η επικοινωνία με την διοίκηση του ΟΑΕΕ στην Αθήνα στάθηκε αδύνατη, γεγονός που έχει εξοργίσει τους πάντες.

«Τηλεφωνήσαμε περισσότερες από δέκα φορές αλλά οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να απαντήσουν. Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωτήρης Χορέβας και συμπλήρωσε πως θα γίνει γραπτή καταγγελία στο γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας.