Γιωργάκης ο συμβουλάτορας…

Ήταν κάποτε μια υπερδύναμη που την λέγανε Αμερική. Μια χώρα τεράστια, με τις αντιφάσεις και τις ιδιαιτερότητες της: Τη βία, τα ναρκωτικά, τα πολυβόλα, την κόκα κόλα, τα φαστ φουντ. Ιδιαιτερότητες που όπως καταλαβαίνετε όλες με το δικό τους τρόπο σκοτώνουν.

Και όμως αυτή τη χώρα, με αυτήν την υπεροπλία, την τσάκισε με τις συμβουλές του ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου, κατά κόσμον γνωστός και ως ΓΑΠ.

Η Αμερική που βιώνει τις δικές της οικονομικές αδυναμίες θέλει να μάθει και να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα από την ελληνική κρίση, και ως ο πιο κατάλληλος για να δώσει συμβουλές θεωρήθηκε ο Γιωργάκης, που μας γλίτωσε με τους πολιτικούς του ελιγμούς από την χρεοκοπία, έτσι προβάλλεται και αυτοπροβάλλεται ο εν λόγω κύριος από τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα….

Γιωργάκης ο σωτήρας και απανταχού χειριστής οικονομικών κρίσεων….

Πόσο ηθελημένη στραβομάρα υπάρχει στη διεθνή δημοσιογραφία, πόσο καφρίλα και ασχετοσύνη.

Ο πρωτεργάτης της οικονομικής κρίσης, ο άνθρωπος που εξέθεσε τη χώρα και τους πολίτες της, η αλητοπαρέα από κυβέρνηση που θυσίασε τη χώρα για ψύλλου πήδημα θεωρείται ειδικός, μόνο που ξέχασαν να τον ρωτήσουν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, την χώρα πότε ακριβώς την έσωσε πριν ή μετά τη δημιουργία της κρίσης από το συνάφι του, με τα όσα ευτράπελα επέτρεψαν να συμβούν ανοίγοντας με πράξεις, απραξίες και δηλώσεις τους ασκούς του Αιόλου…..

 Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου