Γύρω- γύρω όλοι…

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι φορείς του Νομού Θεσπρωτίας. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέκος Πάσχος, η πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ρεγγίνα Δηλαβέρη και οι δύο βουλευτές του Νομού Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης!

Υπό τις παρούσες συνθήκες θα περίμενε κανείς ότι το θέμα της συνάντησης αφορά στην πώληση του λιμανιού και των υπολοίπων τμημάτων- φιλέτων που περιλαμβάνει η διακήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ..

Κι όμως όχι…

Αυτό που τους έφερε στο ίδιο τραπέζι είναι ο καθορισμός των νέων ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν στο δημόσιο ΙΕΚ!!!

Κι έτσι χρειάστηκε ένας δήμαρχος, δύο βουλευτές, ένας πρόεδρος Επιμελητηρίου, μία πρόεδρος του ΟΛΗΓ και ο διευθυντής του ΙΕΚ για να αποφασίσουν, αφουγκραζόμενοι όλοι τις ανάγκες της περιοχής να προτείνουν για το νέο σπουδαστικό έτος τις ειδικότητες του τεχνικού ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, της ζωγραφικής τέχνης, του βοηθού φαρμακείου, των τεχνικών μαγειρικής, αμπελουργίας, τουριστικών μονάδων, φυλάκων μουσείων και κυβερνητών σκαφών αναψυχής!!!

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι θα έχουν κυβερνήτες, θα έχουν και σκάφη αλλά το λιμάνι δεν θα τους ανήκει…

Φυσικά είναι ευκολότερο να συζητούν και να συμφωνούν οι αρχές ενός τόπου για τον καλλωπισμό των νυχιών απ’ ότι να συζητούν για το ξεπούλημα του λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ…

«Αλί του που δεν έχει νύχια να ξυστεί και περιμένει από τους άλλους…»