Δήλωση Περιφερειάρχη για τη χωροθέτηση μονάδας πετρελαιοειδών στην Ηγουμενίτσα

kaxrimanisa

kaxrimanisaΣτη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα χωροθέτησης μονάδας πετρελαιοειδών στη «Γωνιά» Ηγουμενίτσας, απευθύνοντας έκκληση για συνεργασία και συνεννόηση για να κλείσει οριστικά το θέμα:

«Ξέρετε πολύ καλά – τόνισε– ότι αρχή της Περιφέρειας είναι ότι δεν χωρούν δεξαμενές πετρελαιοειδών κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες. Αυτό το έχουμε υποστηρίξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το υποστηρίζουμε μέχρι και σήμερα. Έχουμε πει δε, ότι αφού από τη χωροθέτηση προβλέπεται να υπάρχουν δεξαμενές πετρελαιοειδών στη θέση «Γωνιά», πρέπει να βρεθεί εκεί έκταση, ώστε να εγκατασταθούν εταιρείες για να εξυπηρετήσουν στον τομέα των καυσίμων.

Γι’ αυτό το θέμα είχε γίνει μια συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ηλ. Θεοδωρίδη, εμένα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη και το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινο. Να ξεκαθαρίσουμε, δεν μιλάμε για ασφαλτικά, αλλά για δεξαμενές πετρελαιοειδών. Εγώ είμαι θετικότατος σε αυτή την κατεύθυνση, όπως κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του. Κατόπιν αυτού απευθύνω μια έκκληση να τελειώνει αυτό το θέμα. Γιατί πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα της ιχθυοπαραγωγής στην περιοχή Σαγιάδας, που τόσο πολύ προσφέρει στις εξαγωγές της πατρίδας μας».

Η ΒδΈλλα επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, ρωτώντας πώς η χωροθέτηση πετρελαιοειδών στη Γωνιά θα έλυνε το πρόβλημα των ασφαλτικών στη Σαγιάδα.

Ο κ. Καχριμάνης στην απάντησή του ήταν σαφής: “Δεν χρειαζόμαστε ασφαλτικά στην Ήπειρο. Αυτό που θέλουμε είναι η δημιουργία δεξαμενών καυσίμων που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που θέλουμε να το αναπτύξουμε και ως εμπορικό λιμάνι, ώστε να είναι πραγματικά κόμβος μεταφορών για την Ευρώπη. Δε μας αφορούν οι επιδιώξεις ενός επενδυτή, αλλά η ανάπτυξη της Ηπείρου και για αυτή παλεύουμε.”