Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόταση Γόγολου για τα νηπιαγωγεία

paidikos_stathmos

Πρόταση για καλύτερη διαχείριση των σχολικών δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας καταθέτει ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης” του Δήμου, Γιάννης Γόγολος.

Από την θέση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας ο κ. Γόγολος ανακοινώνει πως θα κάνει γνωστά στους συμπολίτες του τα πεπραγμένα της σημερινής Αρχής, ξεκινώντας σήμερα από το θέμα των παιδιών στις εγκαταστάσεις των Νηπιαγωγείων.

Ο κ. Γόγολος αναφέρει πως η Ηγουμενίτσα δεν χρειάζεται στην πόλη τόσα Νηπιαγωγεία που έχει σήμερα και σε χώρους σχεδόν ακατάλληλους για τα παιδιά μας, χωρίς τη σωστή επάρκεια χώρου στο εσωτερικό τους, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους που σε αρκετές περιπτώσεις να μην υπάρχει καθόλου ο επιθυμητός αυτός χώρος να μπορούν τα παιδιά να κάνουν τις δραστηριότητες τους.

Σε αρκετά νηπιαγωγεία,ο εσωτερικός χώρος είναι υπερβολικά μικρός και χρειάζεται επιδιορθώσεις του κτιρίου. Όπως επίσης να πέφτουν οι σοβάδες,να στάζουν νερά, να μην υπάρχει η κατάλληλη
μόνωση! Τα ετήσια μισθώματα για επτά νηπιαγωγεία ανέρχονται στο ποσό των 45.433,56 και επιπλέον τα έξοδα συντήρησης.

Τα δέκα χρόνια αυτής της Δημοτικής Αρχής, χρειάστηκαν μισθώματα και έξοδα συντήρησης πάνω από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ (600.000,00).

Η πρόταση του κ. Γόγολου είναι όπως λέει ρεαλιστική, εφικτή και στα νέα ενεργειακά πρότυπα και έχει ως εξής:

Στις δύο πλευρές του Δήμου Ηγουμενίτσας, δύο σχολικές μονάδες για την στέγαση των νηπιαγωγείων, να συστεγάζονται τα μισά στην μια και τα υπόλοιπα στην δεύτερη σε σύγχρονα κτίρια με επάρκεια των χωρων τόσο σε εσωτερικό όσο και στον εξωτερικο, φυσικά μιλάω για ιδιόκτητα κτίρια που θα μπορούσαν να χρηματοδοτούνται από τόσα εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όλα τα παραπάνω χρήματα (600000,00) θα μπορούσαν να λύσουν αλλά προβλήματα του Δήμου.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα επτά μισθωμένα νηπιαγωγεία αλλά υπάρχουν και ιδιόκτητα νηπιαγωγεία που θα μπορούσαν να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας που σήμερα πληρώνουν ενοίκιο όπως π.χ. η πρόνοια!

Τα χρήματα που δαπανώνται σήμερα είναι των πολιτών άρα δεν μιλάμε δωρεάν παιδεία, έτσι με την πρόταση αυτή θα μιλάμε για δωρεάν παιδεία στα νηπιαγωγεία μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να επιλύσει αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα, εντάσσοντας σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα μπορούσε επίσης, να υπάρχουν οι σχετικές μελέτες έτοιμες ώστε να κατατεθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή!!!

Δυστυχώς αυτά δεν έγιναν!”.