Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Φιλιατών και με την Διεύθυνση του Γ΄ Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας  διοργάνωσε δύο ομιλίες οι οποίες απευθύνθηκαν σε γονείς.

Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φιλιατών και η δεύτερη στις 12 Οκτωβρίου στο Γ΄ Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας. Το θέμα των ομιλιών ήταν «Ο ρόλος των γονιών στην προσαρμογή των παιδιών της προσχολικής ηλικίας».

Σκοπός των ομιλιών αυτών είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των γονιών και η διοργάνωση  σεμιναρίων για γονείς με στόχο την στήριξη του γονικού ρόλου  και την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι παραπάνω συνεργασίες προέκυψαν μετά από την πρωτοβουλία Νηπιαγωγών οι οποίες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή τους γονείς, τις διευθύνσεις και τους παιδαγωγούς των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών σταθμών.

Πιστεύοντας ότι οι προληπτικές δράσεις γίνονται πολλαπλασιαστικές όταν ευαισθητοποιούμε όλες τις ομάδες ενηλίκων οι οποίες σχετίζονται με την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των νέων, φιλοδοξούμε να αναδυθούν και νέες συνεργασίες οι οποίες θα ενισχύουν το έργο της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας.

Παπαγιάννη Άννα

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ»