Δωδώνη: Οι υποψήφιοι αγοραστές και οι πολιτικοί υποκριτές….

dodoni_highΛιγότερες από δύο εβδομάδες απέμειναν, μέχρι τη στιγμή που η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ θα αλλάξει χέρια και – πιθανόν χάσει τόσο την Ηπειρωτική όσο και την Ελληνική της ταυτότητα.

Στην εκπνοή του χρόνου, φαίνεται πως οι πολιτικοί και λοιποί φορείς του τόπου, αντελήφθησαν τι συμβαίνει και με κινήσεις – σπασμωδικές και απελπισίας – προσπαθούν (;;;) να αποτρέψουν το μοιραίο!

Αυτό που πετυχαίνουν προς το παρόν είναι να επιδίδονται σε ανταγωνισμό ανακοινώσεων και στην υποβολή ερωτημάτων που όφειλαν οι ίδιοι να έχουν απαντήσει.

Παράλληλα αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει ούτε καν τη διακήρυξη του διαγωνισμού για την μεταβίβαση της Δωδώνης, γιατί αν το είχαν κάνει, θα είχαν αποφύγει πιθανόν και ολέθρια λάθη.

Η ουσία είναι πως από τις διακηρύξεις «η Δωδώνη είναι η Ακρόπολη της Ηπείρου και ως ακρόπολη δεν πωλείται» οδηγηθήκαμε στο να αναζητείται αγοραστής κι ίσως όχι ο πλειοδότης.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες οι ανακοινώσεις των πολιτικών προσώπων μοιάζουν περισσότερο με δελτία τύπου εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς είτε άμεσα είτε έμμεσα οι αιρετοί της Ηπείρου τάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου αγοραστή.

Αυτό από μόνο του, ως πολιτική κίνηση και ενέργεια καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υπόθεση ίσως όμως και ότι ο αγώνας που έγινε μέχρι σήμερα ήταν για την τιμή των όπλων και οι υποσχέσεις κενές περιεχομένου.

Πέραν αυτού, τίθεται ένα ακόμη ζήτημα για όλους αυτούς που τοποθετούνται με δηλώσεις και ανακοινώσεις….

Το ζητούμενο είναι ποιος θα αγοράσει τη Δωδώνη; Κι αν αυτό τους μέλλει πλέον τότε οφείλουν να εξηγήσουν γιατί μέχρι πριν λίγους μήνες έθεταν κόκκινες γραμμές και που βρίσκονται αυτές σήμερα;

Ας απαντήσουν ακόμη από πότε ρόλος των πολιτικών είναι να κάνουν τους μεσάζοντες ή τους πλασιέ διαφόρων εταιριών;

Μείζον θέμα βέβαια τίθεται και για τις Ενώσεις της Ηπείρου…Ίσως να είναι οι πρώτες που κατέρριψαν τις κόκκινες γραμμές! Άλλωστε ανήκουν σε εκείνους που δήλωναν με έμφαση ότι η Δωδώνη δεν πωλείται και βρέθηκαν ανάμεσα στους αγοραστές… Ουδέποτε είχαν υποστηρίξει ότι πωλείται ανάλογα με τον ποιος πρόκειται να την αγοράσει…

Επειδή λοιπόν η υποκρισία περισσεύει, ειδικά τις τελευταίες ημέρες κι επειδή πλέον δεν μιλάμε για πώληση της Δωδώνης αλλά για ξεπούλημα οφείλουν να είναι ειλικρινείς με τους Ηπειρώτες.

Εκτός αν υπάρχει καλή και κακή πώληση….

Εν τέλει, αφού όλοι έθεσαν πλειάδα ερωτημάτων, ας απαντήσουν για όσα ευθύνονται οι ίδιοι….

Όλα τα άλλα είναι μόνο για εντυπώσεις λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους! Η μέγιστη πολιτική υποκρισία….

πηγή: epiruspost.gr