”Είναι κοντοί και λειψοί”:Απάντηση του Δημάρχου Πάργας για τα προβλήματα στο Καρβουνάρι!

xyta_karboynari2
xyta_karboynari2Απάντηση η οποία συστήνει σε όσους διαμαρτύρονται για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου «να κόψουν το βήχα» γιατί «είναι κοντοί και λειψοί»…. έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Πάργας και προέδρος του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Θανάσης Λιόλιος.

Ο κ. Λιώλιος παραδέχεται τα προβλήματα, ισχυρίζεται ότι γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της κατάσταστης και καταλήγει επισημαίνοντας ότι όποιος έχει “καλύτερη πρόταση να την καταθέσει” ειδάλως “ας κόψει τον βήχα αυτό, γιατί και τα δημόσιο δεν υπηρετεί αλλά και το μπόι του δεν θα μεγαλώσει γιατί είναι κοντός και λειψός”.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Λιώλιου:

Επειδή η ιστορία με τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου έχει γίνει τελευταία σήριαλ αναγκάζομαι να απαντήσω. Ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είχε αρκετά προβλήματα και ελλείψεις, οι οποίες επί των ημερών μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ. άρχισαν να διευθετούνται. Όπως εργασίες αποκατάστασης για εργασίες που ποτέ δεν έγιναν, έχει δημοπρατηθεί το έργο από την Περιφέρεια Ηπείρου μετά από προγραμματική σύμβαση του Φορέα Καρβουναρίου με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες για την τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων και διαχειριζόμαστε μια κατάσταση δύσκολη, την οποία παραλάβαμε σε χειρότερη κατάσταση και προσπαθούμε και οικονομικά να την ισχυροποιήσουμε αλλά και να τις δώσουμε τις περιβαλλοντικές δυνατότητες που πρέπει (πλήρως βιολογικός καθαρισμός με αποδέχτη). Σήμερα δεν έχουμε την δυνατότητα να διαχειριστούμε τα στραγγίσματα, τα μεταφέρουμε στον βιολογικό της Πάργας, η τότε μελέτη κατασκευής αυτά προέβλεπε.

Επειδή η υπόθεση αυτή έχει “βάθος” ζητώ από οποιοδήποτε έχει κάποια καλύτερη πρόταση να μου την καταθέσει αν δεν έχει ας κόψει τον βήχα αυτό, γιατί και τα δημόσιο δεν υπηρετεί αλλά και το μπόι του δεν θα μεγαλώσει γιατί είναι κοντός και λειψός.