Ειδήσεις απ’ όλη την ΄Ηπειρο

logo-vdella

Το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου συζητείται σήμερα στην Άρτα

Συνάντηση των εργαζομένων του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού με το Δήμαρχο Αρταίων

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα

Αντιδράσεις για το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας

Ημερίδα από το ΓΕΩΤΕΕ

Θανάσιμος τραυματισμός οδηγού στη Θεσπρωτία

Το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου συζητείται σήμερα στην Άρτα

To μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στα πλαίσια της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου που πραγματοποιείται στις 10.00΄ π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, στους Κωστακιούς Άρτας.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ξεχωρίζει η συζήτηση για τις « εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η διαμόρφωση νέας στρατηγικής  του Ιδρύματός υπό τις νέες συνθήκες».

 

Συνάντηση των εργαζομένων του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού με το Δήμαρχο Αρταίων

Με τον Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη συναντήθηκαν χθες οι εργαζόμενοι του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε Επίσχεση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων για διάστημα 6 μηνών, και πραγματοποίησαν χθες το πρωί δίωρη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Άρτας για να γνωστοποιήσουν και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη της Άρτας για τα προβλήματά τους αλλά και για την ίδια την προοπτική του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το πρωί μπροστά στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού μετά την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι αστυνομικοί με αυτό τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για το  μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο, όπως επισημαίνουν προδιαγράφεται δυσοίωνο εξαιτίας της πολιτικής περικοπών, της μη δυνατότητας συντήρησης, της μη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και της μη αναπλήρωσης την θέσεων που συνταξιοδοτούνται.

Αντιδράσεις για το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας

Την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει ένα μόνο τμήμα μαθητών τη νέα χρονιά στην πρώτη τάξη του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου χαρακτηρίζει την απόφαση «άδικη» αφού θα επηρεάσει συνολικά τη λειτουργία του. Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι η απόφαση αυτή δεν σέβεται την ιστορία και την μουσική παράδοση της Πρέβεζας δημιουργώντας –όπως αναφέρει- επιπλέον προβλήματα στις εκπαιδευτικές υποδομές.

Η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Πρέβεζας Κική Σφονδύλη ζητά από τους φορείς την υποστήριξη του σχολείου, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον των παιδιών να φοιτήσουν στο μουσικό σχολείο είναι μεγάλο.

Ταυτόχρονα επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, σχετικά με την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου στην Άρτα. Στην επιστολή του ο κ. Ψαθάς αναφέρεται στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του συγκεκριμένου σχολείου όπως και της επίλυσης των προβλημάτων, ειδικά στέγασης, που αντιμετωπίζει.

Ημερίδα από το ΓΕΩΤΕΕ

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία και η Περιφερειακή Μονάδα Ηπείρου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η Γεωλογική Έρευνα ως μοχλός ανάπτυξης της Ηπείρου, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ Ηπείρου (Αραβαντινού 6-8 Ιωάννινα). Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Θανάσιμος τραυματισμός οδηγού στη Θεσπρωτία

Τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού είχε ως αποτέλεσμα τροχαίο που σημειώθηκε χθες το πρωί στην Φροσύνη Θεσπρωτίας.

Το Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 64χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο οδηγός.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.