Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Με αύξηση κερδών το 2010 η «ΔΩΔΩΝΗ»

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Μελέτη για την ανακατασκευή του ταρτάν του «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»

15μελής επιτροπή για τον αθλητισμό στο Δήμο Ιωαννιτών

Με στόχο την κορυφή ο ΝΟΙ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Με αύξηση κερδών το 2010 η «ΔΩΔΩΝΗ»

Πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», η οποία διακόπηκε δύο φορές από την είσοδο στο χώρο αγροτών. Θετικό πρόσημο καταγράφει η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία με τα καθαρά κέρδη του Ομίλου συμπεριλαμβανομένης και της ΖΩΔΩ να έχουν αυξηθεί το 2010 κατά 98,3% και να αγγίζουν τα 2,53 εκ. ευρώ έναντι 1,28 εκ. ευρώ το 2009, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 112,79 εκ. ευρώ έναντι 110,7 εκ. ευρώ το 2009 παρουσιάζοντας αύξηση 1,9%, γεγονός που οφείλεται  κυρίως στις πωλήσεις της φέτας στο εξωτερικό. Η συνέλευση παρέπεμψε το θέμα της αύξησης στις τιμές του εισκομιζόμενου γάλακτος, στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας δεν συζητήθηκε και αναμένεται να απασχολήσει την αυριανή γενική συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας.

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Συνεδριάζει την Παρασκευή 29-4-2011 και ώρα 8.00μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας με 33 θέματα εκ των οποίων τα κυριότερα είναι η σύνταξη του προγράμματος εκτελεστέων έργων καθώς και ο καθορισμός τελών και δικαιωμάτων έτους 2011. Το θέμα του προγράμματος εκτελεστέων έργων συζητήθηκε στην 1η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ενώ το θέμα του καθορισμού τελών και δικαιωμάτων εισάγεται στο Δ.Σ. έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων.

Μελέτη για την ανακατασκευή του ταρτάν του «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Σταδίου και του Πανηπειρωτικού Γιώργος Κρανάς, ο Γ.Γ. Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής “, αποφάσισε την ανάθεση,  στη Διεύθυνση Μελετών  της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,  σύνταξης μελέτης ανακατασκευής του ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν)  στο Εθνικό  Στάδιο Ιωαννίνων”.
“Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι το πρώτο ουσιαστικό βήμα  που αποτελεί και την προϋπόθεση  χρηματοδότησης  του έργου  έγινε  και με την ολοκλήρωση της μελέτης θα  εξευρεθούν και οι αναγκαίες για την ανακατασκευή του πόροι”, σημειώνει για θέμα της τρύπας που άνοιξε χτες στο μέση του γηπέδου και οδήγησε στην αναβολή του φιλικού του ΠΑΣ με τον Άρη: “Αναφορικά,  με την διάνοιξη οπής  στον χλοοτάπητα του γηπέδου , αποσαφηνίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι  υπεύθυνη  για τη συντήρηση του χλοοτάπητα είναι η Π.Α.Ε ¨ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, αφού  μέχρι τώρα δεν έχει  παραδοθεί  στην αρμόδια  Επιτροπή Διοίκησης του Σταδίου.Π αρόλα  αυτά  επιδείξαμε  άμεσο ενδιαφέρον  για την αποκατάσταση της ζημιάς,  η οποία κατά τους ειδικούς , οφείλεται  σε βλάβη του συστήματος ύδρευσης και  σύντομα  θα αποκατασταθεί από τον εργολάβο ανακατασκευής του χλοοτάπητα”.

15μελής επιτροπή για τον αθλητισμό στο Δήμο Ιωαννιτών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Νεολαίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε στην σύσταση 15μελούς επιτροπής για τον Αθλητισμό και τη Νεολαία.
Σκοπός της επιτροπής είναι η καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του νέου Δήμου, των σωματείων και των ομάδων και η κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων και την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των φορέων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
«Η λειτουργία της Επιτροπής αυτής, αποτυπώνει στην πράξη τη φιλοσοφία της σημερινής Δημοτικής Αρχής και την απόφασή της για άνοιγμα σε όλους τους πολίτες, για συνεργασία και για συνδημιουργία, ειδικά σε έναν τομέα, όπως αυτός του αθλητισμού», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεολαίας και Αθλητισμού Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Με στόχο την κορυφή ο ΝΟΙ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην Ελληνική Κωπηλασία για 23η συνεχή χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ξεκινά από σήμερα Πέμπτη τη «μάχη» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, η πρώτη φάση του οποίου για τις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Ανδρών και Γυναικών, θα διεξαχθεί από την ΕΚΟΦΝΣ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.  Ο Ν.Ο.Ι. έχει το αήττητο για περισσότερες από δύο δεκαετίες, καθώς από το 1988 και μέχρι τις μέρες μας αναδεικνύεται συνεχώς Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος. Στους αγώνες της α΄ φάσης του Πρωταθλήματος ο Ναυτικός Όμιλος θα λάβει μέρος με συνολικά 55 αθλητές, την πολυπληθέστερη ομάδα που έχει κατεβάσει ποτέ σε αντίστοιχη διοργάνωση ελληνικός σύλλογος. Οι τελικοί θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, 1 Μαΐου, τελευταία ημέρα των αγώνων. «Στόχος μας είναι μόνο η πρωτιά. Αυτήν κυνηγάμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα την πετύχουμε και φέτος», τόνισε από την πλευρά του, λίγο πριν την αναχώρηση για τον Σχινιά, ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος.