Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για το ρυθμιστικό στο ΥΠΕΚΑ

Αναβάλλεται η Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο ΔΣ της ΔΩΔΩΝΗΣ

Διαμαρτυρία της Πανηπειρωτικής για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας

Ελλείμματα και μηνύσεις σε Δημοτικές Ενότητες της Ηγουμενίτσας

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού στην  Κακκαβιά Ιωαννίνων

Σύλληψη δύο ημεδαπών για ναρκωτικά

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για το ρυθμιστικό στο ΥΠΕΚΑ

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Ιωαννίνων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθές ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης, Μαρία Καλτσά, με φορείς της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καρχιμάνης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Δ. Γεωργακοπούλου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Φ. Φίλιος, ο Δήμαρχος Ζίτσας,Δ. Ρογκότης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ε. Αργύρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου, Γ. Ρεκατσίνας.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε πως το Ρυθμιστικό αποσκοπεί στο να δοθούν κατευθύνσεις για τον καλύτερο συνδυασμό των πλεονεκτημάτων από τα ολοκληρωμένα και εκτελούμενα μεγάλα οδικά έργα με ταυτόχρονη ανάδειξη και προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών για μια δυναμική προβολή σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Εκ μέρους του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή του Μάτσικα, στην ίδρυση τράπεζας γης και στην ανάγκη να μην δομηθεί ούτε ένα τετραγωνικό στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Επισημάνθηκε επίσης το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή του Περάματος, όπου το σχέδιο πόλης δεν έχει επεκταθεί από το 1954, θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη οριστικοποίησης λύσης για την κατασκευή κόμβου στην Εγνατία (Δρίσκος ή Μπαλντούμα) ώστε να συνδεθεί το βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου και τονίστηκε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει πλήρως το καθεστώς χρήσεως γης πέριξ του ΙΚΕΑ.

Παράλληλα έγινε συζήτηση και για την στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ρυθμιστικού, όπου διαφάνηκε καταρχήν συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου και των τοπικών παραγόντων.«Φαίνεται ότι το Ρυθμιστικό οδεύει προς το τέλος του. Μόλις το υπουργείο οριστικοποιήσει το σχέδιο νόμου, θα συζητηθεί εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και σε εύλογο χρονικό διάστημα η διαδικασία θεσμοθέτησης θα έχει ολοκληρωθεί. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να σχεδιάζουμε στοχευμένα και να δρούμε αποτελεσματικά», δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης δεν παρέστη και σε επιστολή του προς τον υπουργό σημειώνει μεταξύ των άλλων: «η βεβιασμένη τηλεφωνική πρόσκληση, χωρίς να συνοδεύεται εγκαίρως από μία έστω στοιχειώδη ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου για τις εξελίξεις επί του θέματος, χωρίς κείμενο και χωρίς σχέδια, είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλει σε θετικά αποτελέσματα για το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων».

Αναβάλλεται η Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Άρτα  το Σάββατο 9 Ιουλίου, αναβάλλεται για λόγους πολιτικού σχεδιασμού, όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ.
Η συνδιάσκεψη μεταφέρεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο ΔΣ της ΔΩΔΩΝΗΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα χθες το νέο Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη Α.Ε. ως εξής:
Πρόεδρος:Ηλίας Πέτσης
Διευθύνων Σύμβουλος:Χρήστος Στόκας 
Αντιπρόεδρος:Βασίλης Μήτσιου
Μέλη:Χάρης Γκουλιούμης
Κώστας Κούλας
Κώστας Φούντας
Την έβδομη θέση στο ΔΣ της γαλακτοβιομηχανίας  είχε ο Κώστας Χρήστου που όμως παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αντικατασταθεί.

Διαμαρτυρία της Πανηπειρωτικής για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας

Την έντονη διαμαρτυρία της προς τα δύο Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, με αφορμή την κατάργηση των δρομολογίων από την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, περισσότερες από 40 κοινότητες με μόνιμους και υπέργηρους κατοίκους στερούνται την δυνατότητα και την ανάγκη να μεταβαίνουν, προς τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και εκ του λόγου αυτού αναγκάζονται να μισθώνουν ταξί καταβάλλοντας δυσβάσταχτο γι’ αυτούς κόμιστρο.
«Για το λόγο αυτό πρέπει να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα προς τα ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, αλλά και προς το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την ημέρα προς και από τα Ιωάννινα. 
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί εντονότατα προς τα ως άνω ΚΤΕΛ, προς την Περιφέρεια Ηπείρου και προς το αρμόδιο Υπουργείο, με την ελπίδα να δοθεί λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους 40 και πλέον κοινοτήτων. Η απόφαση δε να κοινοποιηθεί σ’ όλους τους βουλευτές της Ηπείρου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Ελλείμματα και μηνύσεις σε Δημοτικές Ενότητες της Ηγουμενίτσας

Ελλείμματα στα ταμεία 3 πρώην Δήμων που συνενώθηκαν με το Δήμο Ηγουμενίτσας, εντοπίζει η έκθεση των ορκωτών λογιστών που παραδόθηκε στις 04 Ιουλίου στο Δήμο, γεγονός που οδήγησε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χθες και στην ομόφωνη απόφαση της για υποβολή μηνύσεων από την πλευρά του Δήμου κατά παντός υπευθύνου.

Από την έκθεση προκύπτει έλλειμμα στα ταμεία τριών εκ των πρώην Δήμων και νυν Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και τέλεση αδικημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα.

Τα ελλείμματα αφορούν στη χρήση του έτους 2010 και τους Δήμους:

Παραποτάμου με έλλειμμα 220.000€

Πέρδικας με έλλειμμα  65.000€

και Μαργαριτίου με έλλειμμα 17.000€ περίπου.

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού στην  Κακκαβιά Ιωαννίνων

Συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακκαβιάς, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 32 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Ελβετικές Αρχές,  για εγκλήματα του Νόμου περί ναρκωτικών  και παράνομη διαμονή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών  Ιωαννίνων.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα  από αστυνομικούς  της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας  Πρέβεζας δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 44 ετών,  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο  έλεγχο αστυνομικών στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 44χρονου οδηγού τέσσερα (4) αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης βάρους (3,1) γραμμαρίων, τα οποία προόριζαν για από κοινού χρήση.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των ανωτέρω ανευρέθησαν στην οικία του 44χρονου ημεδαπού μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους  (37,2) γραμμαρίων και στην οικία του 47χρονου ποσότητα κάνναβης βάρους (365) γραμμαρίων και οκτώ (8) συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα  κοκαΐνης βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.