Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Χωρίς ασφαλιστικά μέτρα και με προγραμματική σύμβαση ο ΧΥΤΑ Ελληνικού

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Κλειστό το 9ο Δημοτικό μέχρι και την Παρασκευή

Ημερίδα για τον φυσιολογικό τοκετό στα Ιωάννινα

Τη Δευτέρα ο αντικαρκινικός έρανος

Διακοπές κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Επαναδρομολογούνται τα 5 πλοία στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας

Συνεχίζονται οι κλοπές σε αντλιοστάσια

Χωρίς ασφαλιστικά μέτρα και με προγραμματική σύμβαση ο ΧΥΤΑ Ελληνικού

Απορρίφθηκαν από τη Δικαιοσύνη τα ασφαλιστικα μέτρα που είχε ζητήσει ο Δήμος Β.Τζουμέρκων για προσωρινή διακοπή λειτουργίας  του  ΧΥΤΑ Ελληνικού, έως την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ. Ετσι συνεχίζεται η προσωρινή λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και την Περιφέρεια, για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. 
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, απαντώντας σε ερώτημα για την αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη, έκανε γνωστό ότι η καθυστέρηση στην έναρξη του έργου οφείλεται στην αναντιστοιχία που προέκυψε μεταξύ μελέτης και προϋπολογισμού. Μετά την συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή βρέθηκε τεχνική λύση και το έργο θα προχωρήσει σύντομα.

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρώτη φάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Ιωαννιτών για την περίοδο 2011-2014. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση και προσδιορίζει τους τομείς προτεραιοτήτων για τα επόμενα χρόνια, οι οποίοι θα εξειδικευτούν στις επόμενες φάσεις εκπόνησής του.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, το Επιχειρησιακό προσκρούει στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην περικοπή πόρων από τα τακτικά έσοδα του Δήμου, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή του λειτουργία αλλά και στην εκτέλεση μικρών έργων.

Για αυτό και ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα του ΕΣΠΑ, όπως υπογράμμισε ο κ. Φίλιος και προς την κατεύθυνση αυτή δημιουργούνται δύο βασικοί άξονες:
-Η προστασία του περιβάλλοντος και της λίμνης, με ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης και αναβάθμιση του βιολογικού, ολοκληρωμένο δίκτυο ύδρευσης και επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος έλλειψης νερού.

-Αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, με το Ρυθμιστικό το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης και την ολοκλήρωση των σχεδίων πόλης.

Η άλλη πλευρά του σχεδιασμού, προβάλλει τις κοινωνικές δομές, την παιδεία και την δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 18.00  συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου,  7 με θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν:
Η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) Ιωαννίνων

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Οι απόψεις που θα διατυπωθούν επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο: «Χαρακτηρισμός της υδάτινης χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων) Ν. Ιωαννίνων, ως περιοχή ΄΄Προστασίας Οικοτόπων και Ειδών με περιφερειακή ζώνη προστασίας, και καθορισμός χρήσεων γης όρων και περιορισμών δόμησης».
Τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας

Κλειστό το 9ο Δημοτικό μέχρι και την Παρασκευή

Με απόφαση της αρμόδιας αντιδημάρχου Βούλας Τσίλη, θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Παρασκευή το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και το Ειδικό Σχολείο Τυφλών, τα οποία συστεγάζονται (Κάστρο).Το κλείσιμο κρίθηκε απαραίτητο, μετά από πρόβλημα που ανέκυψε με διαρροή λυμάτων, εξ αιτίας βλάβης που προκλήθηκε στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλη. Συνεργεία της ΔΕΥΑΙ, εργάζονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων τα οποία εντοπίζονται σε μία από τις αντλίες και εκτιμάται ότι εντός του Σαββατοκύριακου θα έχει δοθεί λύση.

 

Ημερίδα για τον φυσιολογικό τοκετό στα Ιωάννινα

 «Φυσικός τοκετός: Τα οφέλη για τη μητέρα και το νεογνό» είναι το θέμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας, που διοργανώνεται στα Γιάννενα από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας και τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας. «Στην εποχή μας σε αρκετές περιπτώσεις η εγκυμοσύνη αλλά και ο τοκετός αντιμετωπίζονται σαν ασθένεια. Σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες μοιάζουν ανήμπορες να γεννήσουν στηριζόμενες στον εαυτό τους. Περιμένουν ως δια μαγείας να βοηθηθούν μόνο και μόνο από τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής. Όλοι οι ομιλητές του συνεδρίου θα παρουσιάσουν τις τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες τους για την φυσιολογία του τοκετού και πως στηριζόμενοι σε αυτή τη φυσιολογία μπορούμε να δώσουμε στη γυναίκα έναν ασφαλή τοκετό», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα ο αντικαρκινικός έρανος

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα ο πανελλήνιος  Αντικαρκινικός Έρανος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Φέτος, με βασικά μηνύματα «Με ένα ευρώ ο κάθε Έλληνας δίνει τη δύναμη να νικηθεί ο καρκίνος» και «Όλοι μαζί για τη ζωή»,  ο έρανος έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να προσφέρουν για τους συνανθρώπους τους.

Διακοπές κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Σήμερα Τετάρτη, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό του αριστερού κλάδου, από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Βασιλικού (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η διακοπή της κυκλοφορίας, από 08:00 έως τις 16:00, γίνεται στo πλαίσιο απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης μίας γέφυρας, στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας μέσω της Εθνικής Οδού Νεοχωρίου – Νεράιδας. Εξ’ άλλου στα πλαίσια απαιτούμενων δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (T.M.S.), θα πραγματοποιούνται ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Μετσόβου – Α/Κ Παναγιάς », την Τετάρτη 12-10 και ώρα 11:30 μ.μ. (23:30) έως την Πέμπτη 13-10 και ώρα 6:00 π.μ. και την Πέμπτη 13-10 και ώρα 11:30 μ.μ. (23:30) έως την Παρασκευή 14-10 και ώρα 6:00 π.μ.

Επαναδρομολογούνται τα 5 πλοία στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας

Αποκαθίσταται σταδιακά η συγκοινωνία στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και Λευκίμης, καθώς δρομολογούνται και πάλι δυο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, των οποίων ο απόπλους είχε απαγορευτεί στις 4 Σεπτεμβρίου, λόγω προβλημάτων στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους.Τα πλοία εφοδιάστηκαν με νέα πιστοποιητικά από τα οποία και έγιναν αποδεκτά από το αρμόδιο Υπουργείο. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δρομολογηθούν ακόμη τρία πλοία ένα εκ των οποίων στην γραμμή Κέρκυρα-Διαπόντια νησιά στα οποία επίσης είχε απαγορευτεί ο απόπλους για παρατυπίες στα πιστοποιητικά τους.

Συνεχίζονται οι κλοπές σε αντλιοστάσια

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο ΑΤ Παραμυθιάς, άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 03-10-2011 έως 10-10-2011 , αφού παραβίασαν πόρτες κτιρίων αντλιοστασίων του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πεδιάδας Παραμυθιάς στο Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας, εισήλθαν εντός αυτών και αφαίρεσαν ποσότητα καλωδίων και λαμών χαλκού, πενήντα (50) βάνες αντλιών και ένα σετ κλειδιών. Εξ’ άλλου έναν 38χρονο και έναν 46χρονο, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής,  εισήλθαν σε μάντρα  εμπορίας παλαιών σιδέρων στην Καμπή Άρτας και έκλεψαν δύο πλαστικές κλούβες που περιείχαν χαλκό, δύο πλαστικές κλούβες που περιείχαν αλουμίνιο, δύο καλώδια χαλκού  και 300 κιλά χαλκό σε συμπιεσμένη μορφή, συνέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί  του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.