Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Η Περιφέρεια σε συνάντηση Εργασίας στις Βρυξέλλες

Στους χρυσούς προορισμούς η πόλη των Ιωαννίνων

Επενδυτικά σχέδια ύψους 6,8 εκ. ευρώ στον αναπτυξιακό

Επίσκεψη του περιφερειάρχη Αυλώνας

Εντάχθηκαν στο Ε.Π. έργα ύδρευσης του Δήμου Σουλίου

Εγκρίθηκε η τροποποίηση για τα Καρδαμίτσια

Φάρσα για βόμβα σε πλοίο από Ανκόνα

Ημερίδα για την ευρυζωνικότητα

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Ήττα εντός έδρας του ΠΑΣ

Ιωάννινα: Η Περιφέρεια σε συνάντηση Εργασίας στις Βρυξέλλες

H εξέλιξη των δράσεων στους τομείς Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-13, όσο και οι στρατηγικοί στόχοι για την περίοδο μετά το 2013, θα αποτελέσουν το αντικείμενο σχετικών συναντήσεων εργασίας με τους επιτρόπους Olli Rehn (Οικονομικής Πολιτικής) και Johannes Hahn (Περιφερειακής Πολιτικής), με τον επικεφαλής της «Ομάδας δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα κ. Horst Reichenbach και άλλους ευρωπαίους υπηρεσιακούς παράγοντες, που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες από την 28η Νοεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου.  Στις συναντήσεις αυτές την Περιφέρεια Ηπείρου θα εκπροσωπήσει η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Ιωάννινα: Στους χρυσούς προορισμούς η πόλη των Ιωαννίνων

Στην χρυσή πεντάδα των αγαπημένων αστικών προορισμών περιλαμβάνεται και φέτος η πόλη των Ιωαννίνων. Η ανάδειξη έγινε ύστερα από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της HELEXPO και η ανακοίνωση έγινε το βράδυ της Παρασκευής, σε εκδήλωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης PHILOXENIA 2011. Για το Νομό Ιωαννίνων, ιδιαίτερη σημασία έχει ότι τα Ζαγοροχώρια αναδείχθηκαν ως ο αγαπημένος ορεινός προορισμός της χρονιάς.

Ιωάννινα: Επενδυτικά σχέδια ύψους 6,8 εκ. ευρώ στον αναπτυξιακό

Έξι επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού περίπου 6,8 εκατ. ευρώ τίθενται προς υλοποίηση στην Ήπειρο, μετά την ένταξή τους για χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο, με απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ιωάννινα: Επίσκεψη του περιφερειάρχη Αυλώνας

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αυλώνας κ. Ανέστης Δημογιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έπαρχο Λιβαδιάς Αγίων Σαράντα κ. Ηρώδη Νταλιάνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για τομείς συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο Περιφερειών, ενώ τέθηκαν και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη διασυνοριακή συνεργασία. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημέρωσε τους κ. κ. Δημογιάννη και Νταλιάνη για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την προώθηση της οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Μαυρομματίου, πρότεινε την ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο περιοχών και τέλος, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Αυλώνος να παρέμβει προς τις αρμόδιες Αλβανικές Αρχές ώστε να υπάρξει ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καλλιεργητών και εμπόρων ναρκωτικών.

Ηγουμενίτσα: Εντάχθηκαν στο Ε.Π. έργα ύδρευσης του Δήμου Σουλίου

Την ένταξη της Πράξης “Ενίσχυση ύδρευσης – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Ζερβοχωρίου και Τ.Κ. Προδρομίου του Δήμου Σουλίου” στον Άξονα  προτεραιότητας “06 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου” του Ε.Π. “Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος”, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 1.840.000 ευρώ. Δικαιούχος φορέας είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Σουλίου. Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η ενίσχυση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής παρέμβασης και η αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των Τ.Κ Ζερβοχωρίου και Προδρομίου του Δήμου Σουλίου.

Ιωάννινα: Εγκρίθηκε η τροποποίηση για τα Καρδαμίτσια

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η τροποποίηση της μελέτης αναβάθμισης της τοπικής οδού σύνδεσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμίτσια.  Βάση της τροποποίησης, στο έργο περιλαμβάνεται πλέον και η κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού. Ο προϋπολογισμός φτάνει στα 5.089.000 ευρώ. Η σύμβαση με τον ανάδοχο των έργων οδοποιίας έχει υπογραφεί ενώ άμεσα ολοκληρώνονται οι απαλλοτριώσεις. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη κατασκευής ενός έργου ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Το έργο αφορά στην κατασκευή του κόμβου Καρδαμιτσίων, την αναβάθμιση της τοπικής οδού Εθνικής Αντιστάσεως στον οικισμό Καρδαμίτσια και του τμήματος που συνδέει αυτή με την παράκαμψη των Ιωαννίνων. Το συνολικό μήκος των υπό κατασκευή οδών είναι 1.720 μέτρα.

Ηγουμενίτσα: Φάρσα για βόμβα σε πλοίο από Ανκόνα

 Συναγερμός σήμανε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου στο λιμάνι της Ancona, ύστερα από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο Cruise Europa της γραμμής Αncona–Ηγουμενίτσα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του πλοίου, για να ερευνήσουν τον χώρο. Στο σημείο έσπευσαν μονάδες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ επί τόπου βρέθηκε και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ιταλίας.
Τελικά διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για φάρσα και το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του με πολύωρη καθυστέρηση.

Ιωάννινα: Ημερίδα για την ευρυζωνικότητα

Ημερίδα με θέμα ‘Ευρυζωνικότητα και Ψηφιακή Ανάπτυξη’, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 15.00, στο Συνεδριακό Κέντρο ‘Κάρολος Παπούλιας’ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Άρτα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Σήμερα (20-11-2011)  πρώτες πρωινές ώρες στο 4ο χλμ. της  Επαρχιακής Οδού Άρτας – Κορωνησίας (Κωστακιοί Άρτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε  27χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μαντρότοιχο οικίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό της 27χρονης συνοδηγού του οχήματος.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας  Άρτας.

Ιωάννινα: Ήττα εντός έδρας του ΠΑΣ

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα, στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε χθες ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από την SKODA ΞΑΝΘΗΣ με 0-2. Τα γκολ σημείωσαν οι ΕΝΤΙΜΑΡ και ΜΑΡΚΟΒΣΚΙ στο 31ο και 52ο λεπτό αντίστοιχα. Έτσι, ο ΠΑΣ βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς και ισοβαθμεί με τους Εργοτέλη και Πανιώνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Γιαννιώτικη ομάδα έχει 2 αγώνες λιγότερους από τις ομάδες με τις οποίες ισοβαθμεί.