ΕΚΘ: Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς

1η ΜΑΗ. 130 χρόνια. 1886-2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, στον πόλεμο, στην ανεργία, στη φτώχια.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους συνταξιούχους , τη νεολαία και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα του νομού να πάρουν μέρος στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μάη και να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:00 το πρωί στον Πεζόδρομο- ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα.

130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγου. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης , κομμάτων του ευρωμονόδρομου, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. , κεφαλαίου εξαπολύει ανελέητη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες κατέχτησε η εργατική τάξη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανεργία, η φτώχεια , η εξαθλίωση όλο και διευρύνονται. Οι εργαζόμενοι που έχουν μεροκάματο αναγκάζονται να εργάζονται με όρους μεσαίωνα , χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, κακοπληρωμένοι και πολλές φορές απλήρωτοι. Οι απειλές , η τρομοκρατία , οι εκβιασμοί από μεριάς της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο δεν έχουν τελειωμό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο λαιμητόμο που έφερε για το ασφαλιστικό έχει σαν στόχο να βάλει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης , ανοίγοντας δρόμους, στα κοράκια που καιροφυλακτούν, για την ιδιωτική ασφάλιση.

Συνάδελφοι, σ’ αυτή την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, τιμώντας τον ηρωικό ξεσηκωμό του Σικάγου το 1886 κι όλους αυτούς που έπεσαν στα πεδία της ταξικής πάλης , συνεχίζει να οργανώνει την πάλη της μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα .

·       Να παρθεί πίσω ο νόμος λαιμητόμος. Προετοιμάζουμε καθημερινά, μ’ όλες τις δυνάμεις μας, την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, όταν τολμήσουν να τον φέρουν στη βουλή για ψήφιση.

·       Δίνουμε απάντηση στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για αργία την Τρίτη του Πάσχα.

·       Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ την Κυριακή 8 Μάη και ώρα 10:00 στον Πεζόδρομο- ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα.

Μ’ αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη , την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Διεκδικούμε ο πλούτος που παράγουν η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να αξιοποιείται για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Το Δ.Σ.