ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κοινός αγώνας, κοινή και μεγάλη νίκη

Έντεκα μήνες μετά το λουκέτο της ΕΡΤ η κυβέρνηση θα πρέπει να ανησυχεί ακόμη περισσότερο. Η ΝΕΡΙΤ υποφέρει από σκάνδαλα και έντονο κομματισμό, όπως καταγγέλλουν ακόμη και οι υποστηρικτές του εγχειρήματος για το στήσιμο του ραδιοτηλεοπτικού μορφώματος, ενώ ο κόσμος αγκαλιάζει όλο και περισσότερο την ΕΡΤ και τους περιφερειακούς  σταθμούς της ΕΡΑ, που είναι η φωνή της τοπικής κοινωνίας.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, με την οποία δικαιώνεται ο αγώνας των απολυμένων – εργαζομένων αποτελεί τη «μαγιά» για τη συνολική δικαίωση του αγώνα, κάτι που θα αποτελέσει προπομπό για να μπει ταφόπλακα στο «μαύρο» που επέβαλε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούνιο.

Οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη θετική εξέλιξη και χαιρετίζουν την (αναμενόμενη) απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τους 20 προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη συναδέλφους.

Η ΕΡΑ Ιωαννίνων συνεχίζει να παράγει καθημερινά πεντάωρο τοπικό πρόγραμμα όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά και στη Θεσπρωτία και στην Πρέβεζα μέσω της συνεργασίας με το «Ράδιο Ηγουμενίτσα» που αναμεταδίδει μέρος του προγράμματος.

Η εξέλιξη αυτή είθε να σημάνει την απαρχή να μπει οριστικά τέλος στην πολιτική του «μαύρου» που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιβάλλει σε εργαζόμενους, οργανισμούς και θεσμούς.

Οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων ευχαριστούν για ακόμη φορά όλους τους αλληλέγγυους φορείς και πολίτες για τη συμπαράστασή τους και δηλώνουν ότι ο κοινός αγώνας θα έχει αίσια έκβαση και αυτή θα είναι η κοινή και μεγάλη νίκη για την ΕΡΤ, την ελεύθερη έκφραση, τη δημοκρατία και για κάθε τοπική κοινωνία, που εκφράζεται μέσω των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ.