ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Εμείς οι αντιπρόσωποι των Σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ, πραγματοποιώντας σήμερα την ετήσια τακτική μας Γ.Σ., συζητήσαμε τις πολιτικές – οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας και τις τραγικές επιπτώσεις  στη ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας που απορρέουν από την ασκούμενη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και την συμφωνία της με την ΤΡΟΪΚΑ, την ψήφιση του νέου μνημονίου και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του υπουργικού συμβουλίου που επιβάλλουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατακρεουργούν κοινωνικά επιδόματα, καταργούν τους οργανισμούς εργατικής εστίας και κατοικίας, επιβάλλουν και επεκτείνουν νέα αβάσταχτη φορολογία και πλήθος άλλων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων, μετατρέποντας την ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας σε πραγματική κόλαση, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αποφάσεις:

  1. Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα προάγει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων μέσα και έξω από την χώρα μας, είναι συμφωνία προστασίας του κεφαλαίου και επιδιώκει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση προς όφελος του. Χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το ψευτοδίλημμα  ευρώ η δραχμή, να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχτούμε: την νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων  νέων φόρων. Την κατάργηση των ΣΣΕ, το μοίρασμα της φτώχιας και της ανεργίας με περιορισμό της ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας. Την προοπτική στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων από το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και την εργοδοσία. Τις νέες περικοπές στις ήδη περιορισμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία. Δηλώνουμε ότι η κατάπτυστη αυτή συμφωνία δεν νομιμοποιείται στην συνείδηση μας γι αυτό και την καταγγέλουμε και την καταδικάζουμε. Δηλώνουμε ότι θα αναπτύξουμε όλες τις μορφές πάλης, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να καταργήσουμε όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά  νομοθετικά τερατουργήματα παλιά και νέα.
  2. Καταγγέλουμε μετά βδελυγμίας τις πλειοψηφίες των ηγεσιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όσων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που με την συμμετοχή τους στους «κοινωνικούς διαλόγους» απάτη, την συμφωνία τους με την εργοδοσία και την υπογραφή τους, άνοιξαν τον δρόμο για την κατάργηση των ΣΣΕ και πλήθος άλλων κατακτήσεων που η εργατική τάξη της χώρας μας με αιματηρούς μακροχρόνιους αγώνες είχε αποσπάσει.
  3. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας και όλης της χώρας να μην φοβηθούν, να μην σκύψουν το κεφάλι, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του συμβιβασμού, της υποταγής και του κοινωνικού εταιρισμού απ΄ όπου κι αν προέρχονται, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους Σωματεία και σε συμμαχία με όλα τα εργατικά λαϊκά στρώματα που συνθλίβονται από την βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής, να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της.

 

 

 

Απαιτούμε – Διεκδικούμε

§  Υπογραφή ΣΣΕ με κατάργηση όλων των διατάξεων που τις υπονομεύουν και οι οποίες προβλέπονται στα μνημόνια  και στους νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

§  Ανάκληση όλων των μειώσεων  που επιβλήθηκαν στους κατώτερους μισθούς μέσω του 2ου  μνημονίου. Καμία μείωση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

§  Ανάκληση όλων των μειώσεων στα επιδόματα οι οποίες επισύρονται από τις άγριες περικοπές μισθών.

§  Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

§  Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%, με παράλληλη κατάργηση του ΕΟΠΥ.

§  Κατάργηση όλων των φορολογικών επιβαρύνσεων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής που αφορούν εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

§  Να μην κατασχεθεί από τράπεζα κανένα σπίτι άνεργου – απλήρωτου – χαμηλοσυνταξιούχου.

§  Να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε διαδικασία κατάργησης, συγχώνευσης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

§  Το ΙΚΑ να αποδώσει τώρα τα 4 δις ευρώ στον ΟΕΚ και ΟΕΕ που παράνομα παρακρατεί.

§  Ο ΟΕΕ να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων σε δελτία κοινωνικού τουρισμού και τις άλλες παροχές (θέατρα, βιβλία, εκδρομές κ.λ.) καθώς επίσης και στην καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλες τις άλλες υποχρεώσεις απέναντι τους.

§  Να μην κλείσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

§  Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους δύο οργανισμούς.

§   

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νομού μας στον ΟΕΕ, ΟΕΚ, ΙΚΑ, Νοσοκομείο, ΔΕΗ και άλλων υπηρεσιών στον Δήμο, δασκάλους, καθηγητές και γονείς να χτίσουμε κοινό μέτωπο πάλης ενάντια σε αυτήν την  πολιτική που γεννά συγχωνεύσεις, κλείσιμο και φέρνει απολύσεις, ανεργία, εξαθλίωση.

Διεκδικούμε να μείνει ανοιχτή η πόρτα των οργανισμών, να μην γίνει καμία απόλυση, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα, να παράγουν έργο που θα συμβάλει  στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δικαιούχων.

Να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση των εργατικών κατοικιών στον δήμο μας.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

 

Ηγουμενίτσα 18-03-2012