ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Συναδέλφισες – οι, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απόλυση των εργαζομένων στην καθαριότητα των βρεφονηπιακών σταθμών της Εργατικής Εστίας, σηματοδοτεί την ένταση της επίθεσης ενάντια μας και αποτελεί ακόμη  μία απόδειξη αποκαλύπτοντας πλήρως ότι, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα είναι κάλπικες και αποπροσανατολιστικές.

Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ταξικού εργατικού  κινήματος ότι η επίθεση σε βάρος μας θα ενταθεί, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη δια πυρός και σιδήρου να εφαρμόσει παλιά και νέα μέτρα και ότι άλλος δρόμος  για να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση δεν υπάρχει παρά μόνο ο δρόμος της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού εργατικού  κινήματος σε ταξική γραμμή πάλης.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλει την αντιλαϊκή – αντεργατική και απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει τις εργαζόμενες του βρεφονηπιακού σταθμού της Εργατικής Εστίας στην  Ηγουμενίτσα, που εκτός των άλλων εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Καλεί τους εργαζόμενους του νομού, τους γονείς, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους, σε οργανωμένη αντίσταση και πάλη.

Η ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος μας διδάσκει αλλά μας το επιβεβαιώνει και η ίδια η ζωή μας καθημερινά, ότι άλλο  δρόμο από τον δρόμο της οργανωμένης Συλλογικής Ταξικής πάλης και σύγκρουσης δεν έχουμε για να ανατρέψουμε αυτή την βάρβαρη αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που μας εξαθλιώνει.

Οσο η εργατική τάξη μένει ανοργάνωτη, όσο ο καθένας από μόνος του προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματα του, όσο θα κυριαρχεί ο φόβος και ο τρόμος, η λογική ότι τίποτα δεν γίνεται η οι αυταπάτες ότι θάρθουν κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές και διαπραγματευτές να μας λύσουν τα προβλήματα και παραμένουμε απλοί θεατές, τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση, θα εντείνεται η επίθεση, θα χειροτερεύουν οι όροι της επιβίωσης μας, θα εξαθλιώνεται η ζωή μας.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ