Η Πανηπειρωτική βραβεύει την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Την τιμητική της θα έχει την ερχόμενη Κυριακή η ΕΡΑ Ιωαννίνων, που εξακολουθεί, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμά της στα Γιάννενα και την Ήπειρο.

Η διοίκηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) αποφάσισε στη φετινή εκδήλωση κοπής πίτας του Ηπειρώτη να βραβεύσει την τοπική ΕΡΑ για την 65χρονη παρουσία της. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τους φορείς και τους πολίτες που από την πρώτη στιγμή, μετά την 11η Ιουνίου επέδειξαν την αλληλεγγύη τους, είναι η αναγνώριση του οχτάμηνου αγώνα να παραμείνει ζωντανή η φωνή του ιστορικού σταθμού. Μάλιστα, στην επιστολή της προς την ΕΡΑ, η Πανηπειρωτική κάνει ειδική αναφορά στο «πείσμα» των εργαζόμενων απολυμένων να κρατήσουν ανοιχτή τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, κάτι που μέχρι σήμερα κατάφερε χάρη στη στήριξη των αλληλέγγυων φορέων και πολιτών.

Στο σημείο αυτό υπάρχει πλήρης ταύτιση της Ηπειρώτικης Αποδημίας με το στόχο που η τοπική ΕΡΑ έθεσε από την πρώτη στιγμή του αγώνα να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και ο ιστορικός τοπικός σταθμός.

Την ερχόμενη Κυριακή, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το βραβείο για την ΕΡΑ Ιωαννίνων θα παραλάβει η προϊσταμένη του σταθμού μέχρι την 11η Ιουνίου Εύα Χατζηπαυλή. Ικανοποίηση προκάλεσε στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της τοπικής ΕΡΑ και της ΕΡΤ  και η απόφαση της Πανηπειρωτικής να μην επιτρέψει την κάλυψη της κυριακάτικης εκδήλωσης στο «μόρφωμα» της λεγόμενης «Δημόσιας Τηλεόρασης». Η παράμετρος αυτή καταδεικνύει πως, παρά το «μαύρο» που η κυβέρνηση επέβαλε στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ, τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και η Αποδημία αναγνωρίζουν ως τη δική τους φωνή την ΕΡΑ Ιωαννίνων. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΕΡΑ Ιωαννίνων θα μεταδώσει ζωντανά την εκδήλωση της Πανηπειρωτικής.