Η παράταξη του Γ. Στέφου για την Εγνατία και τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής

Υπερβολικές και αχρείαστες, χαρακτηρίζει τις αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στην επικινδυνότητα της Εγνατίας Οδού, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννης Στέφος.

Τις αποδίδει δε στην προσπάθεια που έκανε για να δικαιολογήσει την αύξηση των διοδίων.

Η παράταξη του Γιάννη Στέφου προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης το απόγευμα της Δευτέρας και αφού είχε προηγηθεί αυτή του Περιφερειάρχη περί… ιδιωτικής συζήτησης!!!

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» σημειώνει αναλυτικά:

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024,κατά τη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, παρουσία των μελών της και εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, πριν τη συζήτηση των εισηγμένων θεμάτων, ο Περιφερειάρχης προκειμένου -κατά τη γνώμη μας- να δικαιολογήσει τον υπερδιπλασιασμό των διοδίων στην Εγνατία Οδό, εξαιτίας του ξεπούληματός της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρθηκε με υπερβολικές και αχρείαστες εκφράσεις στην ακαταλληλότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου σε κάποια τμήματα της οδού.

Ο μόνος από τους παρευρισκομένους που αντέδρασε ήταν ο επικεφαλής της παράταξης      «Κοινό των Ηπειρωτών» , Γιάννης Στέφος ,ο οποίος επεσήμανε αμέσως τόσο το υπερβολικό όσο και το αβάσιμο  της σχετικής αναφοράς.

Σε μεθύστερο χρόνο, στην ίδια συνεδρίαση, επισημάναμε ως παράταξη πως κι αν ακόμα η σχετική αναφορά για την επικινδυνότητα διέλευσης από συγκεκριμένες σήραγγες της Εγνατίας οδού είχε την παραμικρή βάση -πράγμα που ουδόλως υιοθετούμε- την αποκλειστική ευθύνη φέρνει η “Εγνατία Οδός” και οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη συντήρηση και  στις οποίες καταβάλλονται δεκάδες εκατομμυρίων ετησίως και βεβαίως η ίδια η κυβέρνηση, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.