Θετική ανταπόκριση και στην Άρτα της πρωτοβουλίας επέκτασης των δομών του ΚΕΘΕΑ

perifereia

Με την πραγματοποίηση της σύσκεψης που έγινε στην Άρτα, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την επέκταση των δομών του ΚΕΘΕΑ σ΄ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου. Με την εξεύρεση και παραχώρηση των απαιτούμενων χώρων σε Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, θα συνταχθεί πλέον ο φάκελος για την προώθησή του προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας κ. Οδυσσέα Πότση και του επιστημονικού συμβούλου του ΚΕΘΕΑ για την Ήπειρο κ. Ιωάννη Παπαχρήστου,  υπογραμμίστηκε η χρησιμότητα που έχει για την αντιμετώπιση της χρήσης των ναρκωτικών η δημιουργία δομών του ΚΕΘΕΑ, ενώ αλληλέγγυοι στις προσπάθειες του Κέντρου δήλωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς και η Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου. «Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είναι θετικό ότι η προσπάθεια άρχισε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Βασίλης Ψαθάς, προσθέτοντας ότι τόσο η Περιφέρεια, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, έχουν θέσει ως μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητές τους, την άμβλυνση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Η Αντιδήμαρχος κ. Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου, τόνισε ότι ο Δήμος Αρταίων θα στηρίξει την προσπάθεια για την ίδρυση δομής του ΚΕΘΕΑ στην Άρτα, ώστε να συμβάλει στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που πλήττει σε μεγάλο βαθμό και την περιοχή της Άρτας.  

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τις συσκέψεις που οργανώθηκαν στις πρωτεύουσες των τριών περιφερειακών ενοτήτων υπογράμμισε και τα εξής: «Το πρόβλημα των ναρκωτικών απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες της Ηπείρου, καθώς διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό και καταστρέφει δεκάδες οικογένειες. Σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και η αγωνία των τοπικών αρχών και φορέων να αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η  Περιφέρεια έχει δείξει μέχρι σήμερα έμπρακτο ενδιαφέρον για την στήριξη των δομών που ειδικεύονται με την πρόληψη και καταπολέμηση των ναρκωτικών. Έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το ΚΕΘΕΑ, το οποίο έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο με έδρα τα Ιωάννινα, σε όλη την Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Σήμερα δίνεται η δυνατότητα οι δομές αυτές να επεκταθούν και στους άλλους τρεις νομούς. Με τη συνδρομή των Περιφερειακών Ενοτήτων, του ΚΕΘΕΑ Πρέβεζας με τον Πρόεδρό του κ. Μιχ. Σπυρέλη, της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» Ηγουμενίτσας με τη Διευθύντριά του κ. Άννα Παπαγιάννη και την ενεργό συμμετοχή των Δήμων, ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε το στόχο δημιουργίας ενός ευρύτερου δικτύου θεραπευτικών κοινοτήτων».