Ιδού, ο Σωτήρας, έφθασε!

Μετά από μια βδομάδα αβεβαιότητας, ρευστότητας, ανατροπών, υπαναχωρήσεων, διαπραγματεύσεων… στο πολιτικό σκηνικό, που κινήθηκαν στα όρια (;;;) της συνταγματικής νομιμότητας, τελικά βγήκε λευκός καπνός από την προεδρία της Δημοκρατίας και το όνομα του Επικεφαλής Σωτήρα της Πατρίδας μας, ανακοινώθηκε: Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρ. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (μέχρι το 2002), που επί διοικήσεως του στάλθηκαν για λογαριασμό της χώρας μας τα «παραποιημένα»  στοιχεία ώστε να ενταχθούμε στο ευρώ!

Ο πρ. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (μέχρι το 2010), που επί διοικήσεως του, γίνονταν δεκτά τα «παραποιημένα» στοιχεία.

Που στο τέλος της Αντιπροεδρίας του πάλι, τα «παραποιημένα» στοιχεία αποκαλύφθηκαν, με αποτέλεσμα τα επιτόκια δανεισμού της χώρας (και από την ΕΚΤ) να εκτοξευθούν στα ύψη και τελικά να οδηγήσουν στην προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.

Τότε, ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε, (αμισθί οφείλουμε να αναγνωρίσουμε) τον ρόλο του οικονομικού συμβούλου του κ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας του κ. Παπαδήμου, ελήφθησαν τα μέτρα που βιώνουμε όλοι…

Τώρα, ο κ. Παπαδήμος, μετά από μία εξευτελιστική για το Κοινοβουλευτικό Σύστημα και τους Θεσμούς διαδικασία, καλείται να σώσει την πατρίδα… (ή αν προτιμάτε την… παρτίδα…)

Εξασφαλίζοντας την 6η δόση των 8 δις ευρώ , (την ώρα που η χώρα έχει να πληρώσει Νοέμβρη και Δεκέμβρη τοκοχρεωλύσια ύψους 15,5 δις ευρώ…)

Υλοποιώντας τη συμφωνία «κουρέματος» της 26ης – 27ης Οκτωβρίου, μια συμφωνία για την οποία μόλις 3 μέρες πριν την υπογραφή της, είχε δημοσίως εκφράσει τις αντιρρήσεις του, με άρθρα του στο Διεθνή αλλά και στον Ελληνικό Τύπο.

Δεν ξέρω αν ο κ. Παπαδήμος θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού…

 Ίσως να  είναι περισσότερο «υποχρεωμένος» σε εκείνους που τον επέλεξαν και τον επέβαλλαν, μέσα από ποικίλα επικοινωνιακά τρικ, ως Σωτήρα, έξω από κάθε προβλεπόμενο συνταγματικά τρόπο!

Μόνο μιαν απορία έχω: Αφού η νέα κυβέρνηση στόχο έχει την «Εθνική Σωτηρία» και αφού «οι εχθροί της πατρίδας» είναι (όπως 18 μήνες τώρα μας λένε) «οι κερδοσκόποι  των αγορών»… γιατί οι αγορές «ανακουφίστηκαν» με την επιλογή του κ. Παπαδήμου;

Β.

Υ.Γ. Φαντάζομαι, ότι τώρα ο κ. Παπανδρέου απαλλαγμένος από το βάρος της… σωτηρίας της χώρας… θα εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, για να σώσει KAI το ΠΑΣΟΚ… Βέβαια, πάλι, η θητεία του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λήγει την 11η Νοεμβρίου… Αλλά… εδώ δε νοιαστήκαμε για το Σύνταγμα, το καταστατικό του κινήματος θα μας απασχολήσει;