Κάλεσμα της περιφέρειας Ηπείρου για συμμετοχή σε Εκθέσεις

perifereia21

Στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου:

Το χρονικό διάστημα 6-12/5/2011 διοργανώνεται στη Λευκωσία η 36η Διεθνής Έκθεση Κύπρου. Για τη φετινή χρονιά, ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, που είναι υπεύθυνος για την ελληνική συμμετοχή, έχει αποφασίσει να δώσει έμφαση στην προβολή των προϊόντων της ελληνικής περιφέρειας. Για το λόγο αυτό διαθέτει δωρεάν στις Περιφέρειες της χώρας εκθεσιακό χώρο, για να προβάλουν τα προϊόντα τους.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει ρόλο συντονιστή για το όλο εγχείρημα, ο χώρος αυτός είναι ένα εξοπλισμένο περίπτερο 30 τ.μ. Στο χώρο αυτό θα είναι δυνατή η παρουσίαση αντιπροσωπευτικών προϊόντων της περιοχής μας και παράλληλα οι επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής αγοράς. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Επιμελητήρια της Ηπείρου.

 

Στην “2ο AGRO QUALITY FESTIVAL”:

Η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται να συμμετάσχει στο “2ο AGRO QUALITY FESTIVAL”, που διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων το χρονικό διάστημα 13-15/5/2011 σε κοινό περίπτερο με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα Επιμελητήρια της περιοχής, με στόχο την κοινή προβολή των αγροτικών προϊόντων των δύο περιοχών, που άλλωστε παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες.

Είναι μια έκθεση για την προβολή των ποιοτικών αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων της χώρας μας, που διοργανώνεται από την επιστημονική εταιρεία «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η δε επισκεψιμότητά της ξεπερνά τις 30.000 άτομα.

Επειδή η Περιφέρεια Ηπείρου θεωρεί τη συγκεκριμένη εκδήλωση ως μια ευκαιρία προώθησης, προβολής και γενικότερα ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας και των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, θα φιλοξενήσει δωρεάν στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συνοδέψουν την αποστολή.

Για το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Τμήματα Τουρισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων ως τις 6-5-2011.