Και ο Δήμος Σουλίου στο δρόμο της ανακύκλωσης

ANAKYKLOSH KADOSΣτο δρόμο της ανακύκλωσης μπαίνει και ο Δήμος Σουλίου. Σε λίγες ημέρες, στα μέσα Σεπτέμβρη, το μεγάλο εγχείρημα ξεκινά με την τοποθέτηση 125 κάδων σε επιλεγμένα σημεία, προκειμένου εκεί να συγκεντρώνεται γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη σε μήνυμά της τονίζει τον καθοριστικό ρόλο της ανακύκλωσης τόσο στη διαχείριση των απορριμμάτων όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Πρέπει να αποκτήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως περιβαλλοντική συνείδηση. Δεν αρκεί όμως να δηλώνουμε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας και της δραστηριότητάς μας.

Από τα μέσα Σεπτέμβρη στο Δήμο Σουλίου θα τοποθετηθούν 125 μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Με πολλή προσπάθεια πετύχαμε σαν δημοτική αρχή μια συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (Ε. Ε. Α. Α. ). Η επιτυχία της συνεργασίας αυτής εξαρτάται από όλους εμάς.

Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πρώτιστα στάση ζωής και στοιχείο της κουλτούρας και του πολιτισμού του καθένα από εμάς.

Είναι θέμα πολιτισμού», καταλήγει στο μήνυμά της η κ. Μπραίμη.