Κατατέθηκε προσφυγή κατά της απόφασης για την μεταφορά των απορριμάτων της Λευκάδας στο Καρβουνάρι

Με προσφυγή που κατατέθηκε στο υπουργείο περιβάλλοντος και η οποία απογράφεται από κοινού από την Σταυρούλα Μπραίμη, τον Χρήστο Τσιρογιάννη δήμαρχο Αρταίων (ΧΥΤΑ Βλαχέρνας) και από τον Γιάννη Σεντελέ Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων (ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων), απάντησαν οι δήμοι της Ηπείρου που έχουν στην εδαφική τους περιφέρεια ΧΥΤΑ, στην απόφαση για την μεταφορά των απορριμάτων της Λευκάδας στην Ήπειρο.

Με την προσφυγή τους οι 3 δήμαρχοι ζητούν να ακυρωθεί η κοινή απόφαση των γραμματέων αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων και Ηπείρου ενώ στην αιτιολογία τους μεταξύ άλλων αναφέρονται αφενός μεν στον κορεσμό των ΧΥΤΑ της Ηπείρου αφετέρου στα ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν στο περιβάλλον.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα των αντιδράσεων με σκοπό να μπλοκαριστεί η μεταφορά των απορριμάτων, και που αποφάσισαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τα δημοτικά συμβούλια όσο και ο περιφερειακός πλέον φορέας διαχείρισης απορριμάτων. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την απόφαση του υπουργείου περιβάλλοντος, ωστόσο με δεδομένη την βούληση του υπουργείου εσωτερικών και του υπουργού Παναγιώτη Κουτρουμπή για μεταφορά των απορριμάτων στην Ήπειρο, θα πρέπει να κρατάμε μικρο καλάθι