ΚΠΕ Φιλιατών: Εθελοντική δράση καθαρισμού του ποταμού Καλπακιώτικου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου καθαρισμός του πυθμένα και του παρόχθιου τμήματος του Καλπακιώτικου (παραπόταμου του Καλαμά) που διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση HELMEPA, η οποία παρείχε τον εξοπλισμό. Στη δράση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑ.Λ και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.

Αρχικά οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την οικολογική σημασία του Καλπακιώτικου για την περιοχή μας και τους κινδύνους που διατρέχει εξαιτίας της μόλυνσης. Στη συνέχεια έγινε ιστορική αναδρομή και αναφορά σε πολιτισμικά στοιχεία που σχετίζονται με το ποτάμι. Πριν τον καθαρισμό έγινε συζήτηση για τη σημασία του εθελοντισμού και την ανάγκη να λειτουργούμε ως ενεργοί πολίτες.

 

Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας.

Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ Φιλιατών καθώς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και που χάρη στην εθελοντική προσφορά τους περισυλλέγησαν και απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Φιλιατών για την ευγενική παραχώρηση του λεωφορείου προκειμένου να μετακινηθούν οι μαθητές.