Λάθη, παραλείψεις και μια χαμένη ευκαιρία για την πόλη και τη Θεσπρωτία!

Ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις όλων σχεδόν των επαγγελματιών στην Ηγουμενίτσα, κυρίως από το χώρο της εστίασης και διασκέδασης, μετά την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της Λέσχης Harley Davidson που έγινε στην παραλία  Δρεπάνου από 24 έως 28 Μαΐου.

Ένα  μεγάλο γεγονός για την πόλη, πλην όμως με πολύ κατώτερα των αναμενομένων, αποτελέσματα  και ιδιαίτερα  πολύ κατώτερα των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί στους επαγγελματίες όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θυμίζουμε  ότι είχαν προηγηθεί στο παρελθόν δύο παρόμοιες εκδηλώσεις με πολύ θετικά αποτελέσματα για τους όλους τους επαγγελματίες. Το 1998 με την πανελλήνια συγκέντρωση της ΜΟΤΟΕ (Μοτοσυκλετική Ομοσπονδία Ελλάδος) που έβαλε την Ηγουμενίτσα και το Δρέπανο στο χάρτη τέτοιου είδους εκδηλώσεων και στη συνέχεια το 2001 με την συγκέντρωση της Harley Davison στο ίδιο μέρος.

Αυτή τη φορά όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Το οφέλη ήταν κατά πολύ λιγότερα και άρχισε η γκρίνια. Κατά τους επαγγελματίες τα αίτια αυτής της αποτυχίας είναι πολύ συγκεκριμένα.

Παρότι η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί εδώ και δύο χρόνια, με ευθύνη του Δήμου Ηγουμενίτσας, που θα έπρεπε να πρωτοστατεί, δεν έγινε κανενός είδους συνεννόηση των τοπικών Φορέων. Δεν έγινε δυνατό να καθίσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι (Δήμος, Περιφέρεια, ΟΛΗΓ, Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Αστυνομία, Λιμενικό, Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης κλπ), και να συνεννοηθούν μεταξύ τους  και να καθορίσουν διαδικασίες  και δράσεις για το βέλτιστο κοινό καλό. Δεν αξιοποιήθηκε καν η εμπειρία και η γνώση που είχαν αποκτηθεί από τις προηγούμενες ανάλογες διοργανώσεις!

Δεν υπήρξε μια ευρείας πλειοψηφίας διαπραγματευτική στάση  με το Club και ακολούθως με την εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η ευθύνη γι’ αυτή την έλλειψη οργάνωσης, συνεννόησης, στόχευσης και στρατηγικής καταλογίζεται,  από τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αλλά και των δημοτών,  αποκλειστικά και μόνο στο Δήμο Ηγουμενίτσας που όφειλε να συντονίσει την όλη διαδικασία προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.

Ούτε ο Δήμος και ο ΟΛΗΓ, που είναι μέχρι και σήμερα ο διαχειριστής του Δρεπάνου, εισέπραξαν χρήματα,  που θα μπορούσαν να έχουν, ούτε τα καταστήματα εστίασης έξω από το Δρέπανο είναι ευχαριστημένα από τις εισπράξεις.

Είναι χαρακτηριστική ακόμη η ανυπαρξία στοιχειώδους προβολής της περιοχής  σε διεθνή και εθνικά μέσα ενημέρωσης μέσω της εκδήλωσης, όπως επίσης η παντελής έλλειψη  παράλληλων  εκδηλώσεων που θα μπορούσαν  να προσελκύσουν  κόσμο από άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως τα Γιάννενα την Κοζάνη κλπ,.

Ούτε λόγος βέβαια να μπορέσουν οι Θεσπρωτοί με το υψηλό τίμημα εισόδου που υπήρχε να επισκεφθούν το Δρέπανο. Λες και βρίσκονταν σε άλλη χώρα. Για την ακρίβεια οι πληροφορίες μας λένε ότι  πέρασαν στο Δρέπανο οι λιγοστοί που έπαιρναν τα “προεκλογικά” βραχιόλια που μοίραζαν οι υπεύθυνοι του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Προεκλογική χρονιά και τέτοιου είδους λάθη και παραλείψεις πληρώνονται στην κάλπη…