Με τη συναίνεση (;;;) του Δήμου Ηγουμενίτσας οι «εξώσεις» από την ΟΛΗΓ ΑΕ

Με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Σωτ. Γιάκη, προχώρησε η ΟΛΗΓ ΑΕ τόσο στο κλείσιμο ζωτικών χώρων πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι όσο και στην απαίτηση για απομάκρυνση των οχημάτων της ΑΔ Θεσπρωτίας από το χώρο που μέχρι σήμερα σταθμεύουν, έναντι της Διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης του, στην οποία έκανε λόγο για «κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργατικού πνεύματος» μεταξύ Δήμου και ΟΛΗΓ ΑΕ, ο Γ.Γ. του Δήμου ανακοίνωσε πως «προς επίρρωσιν των όσων εχθές ανήρτησα, σχετικώς με το καλό κλίμα συνεργασίας με την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συμφωνήθηκε: η παραχώρηση χώρου στάθμευσης, για τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και η παραχώρηση ενός parking επισκεπτών, για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η πόλη μας από τα παρκαρισμένα οχήματα των επισκεπτών”.

Μάλιστα ο κ. Γιάκης συνοδεύει την ανάρτηση αυτή με δύο φωτογραφίες για τους… «παραχωρούμενους» χώρους στάθμευσης.

Για την αστυνομία προορίζεται ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από τα MIKEL. Δηλαδή σε απόσταση 650 μέτρων από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης… και υποθέτουμε με ταυτόχρονη απομάκρυνση των οχημάτων που ήδη σταθμεύουν εκεί… με ότι συνεπάγεται αυτό τόσο για την αμεσότητα της ανταπόκρισης της ΑΔ Θεσπρωτίας, όσο και για την εξυπηρέτηση όσων μεταβαίνουν στο δικαστικό μέγαρο ή στο επιμελητήριο, καθώς κατά βάση, αυτοί έκαναν χρήση του χώρου αυτού.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο χώρος που συμφωνήθηκε είναι αυτός απέναντι από τον «Φούρνο στο Λιμάνι». Ο οποίος μετά βίας μπορεί να εξυπηρετήσει 30 οχήματα και σε καμιά περίπτωση ούτε τους κατοίκους και εργαζόμενους της πόλης, ούτε βέβαια τα εκατοντάδες οχήματα που έχουν το Πάσχα προορισμό την Κέρκυρα.

Βέβαια και οι δύο αυτοί χώροι στάθμευσης που εικονίζονται, είναι εκτός του λιμένα, έξω από τα κάγκελα, εκτός της παραχωρούμενης ζώνης!

Χώροι δηλαδή που έχουν περιέλθει στη διαχείριση του Δήμου Ηγουμενίτσας!

Άρα ο Δήμος Ηγουμενίτσας όχι απλά συναίνεσε στις «εξώσεις» στις οποίες προβαίνει η ΟΛΗΓ ΑΕ αλλά παραχωρεί και χώρους στάθμευσης για να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι αποφάσεις της ΟΛΗΓ ΑΕ, στην πόλη και στις υπηρεσίες της…