Μνημονιακή… αναστάτωση και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ…

syriza0Το τρίτο μνημόνιο έχει φέρει αναστάτωση και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως φαίνεται χωρίζεται σε 2 στρατόπεδα. Ο τοπικός Κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης, ψήφισε ΝΑΙ στο μνημόνιο και την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ στο αντίποδα η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενιτσας, με ανακοίνωση της, στέκεται εμφανέστατα κατά της συμφωνίας, ζητώντας μάλιστα σύγκληση της ΚΕ και την πραγματοποίηση συνεδρίου.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά πως η συμφωνία είναι μη βιώσιμη και πολιτικά μη διαχειρίσιμη, ειδικά από μια κυβέρνηση της αριστεράς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πληροφόρηση αν η απόφαση για την ανακοίνωση ήταν ομόφωνη ή πόσοι ψήφισαν υπέρ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η 12η Ιουλίου είναι μια μέρα που θα μείνει για πάντα γραμμένη στις μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας. Στις Βρυξέλλες συντελέστηκε ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι αυτή η Ε.E. δεν ανέχεται ούτε τη δημοκρατία ούτε τη λαϊκή κυριαρχία. Αποδείχθηκε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν ο απόλυτος παραδειγματισμός ενός λαού που διανοήθηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας διαφορετικός δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της σκληρής λιτότητας.
Ο στόχος τους αυτός έγινε ακόμα επιτακτικότερος μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Η συμφωνία στην οποία εξωθήθηκε πραξικοπηματικά η κυβέρνηση και που εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο και ψηφίστηκε είναι σε οικονομικό επίπεδο μη βιώσιμη και πολιτικά μη διαχειρίσιμη, ειδικά από μια κυβέρνηση της αριστεράς: περιλαμβάνει μέτρα που εξουθενώνουν πλήρως την κοινωνία και ιδιαίτερα τα φτωχότερα στρώματα, εντείνουν την οικονομική ύφεση και αναιρούν κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, εντούτοις θεωρούμε ότι το μεγαλειώδες παλλαϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα τελεσίγραφα των δανειστών και να αποδεχθεί μέτρα που βρίσκονται στον αντίποδα της προσπάθειας για την ανάκαμψη της κοινωνίας, μέτρα ταπεινωτικά και τιμωρητικά για την αριστερά και το λαό. Απαιτούμε, ως εξάντληση του ελάχιστου δικαιώματος μας, την άμεση σύγκληση της ΚΕ και την επιτακτική ανάγκη Συνεδρίου.
Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συλλογικών αποφάσεων των κομματικών μας οργάνων και των προγραμματικών μας δηλώσεων. Καλούμε επίσης την ΚΕ να επεξεργαστεί μια εναλλακτική πολιτική διεξόδου από την κρίση.
πηγή: paramythia on line