ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Στις 04.20 σήμερα το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Εισαγγελέα, μπήκαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, ζητώντας από τους εργαζόμενους να διακόψουν το πρόγραμμά τους και να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Οι εργαζόμενοι – περίπου 50 – ξεκίνησαν να αποχωρούν  σιγά-σιγά, χωρίς να δημιουργείται αρχικά κάποια ένταση. Όμως, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν εγκαταλείψει το Ραδιομέγαρο έφτασαν νέες αστυνομικές δυνάμεις – κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ – οι οποίοι αφού απέκλεισαν την κεντρική είσοδο στο κτίριο, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εργαζόμενους, που ήδη άρχισαν να πυκνώνουν, προωθώντας τους προς την πλατεία Αγίας Παρασκευής. 
Τότε, και κατά την επιχείρηση αυτή, προκλήθηκε ένταση, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν, και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων, για να «σπάσουν» το μπλοκ των εργαζομένων.
Στο σημείο έφτασαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίοι ζήτησαν να μπουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, γεγονός που βρήκε την άρνηση των αστυνομικών. Η άρνηση αυτή «πυροδότησε» την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, με τους Βουλευτές να δείχνουν στους αστυνομικούς τις βουλευτικές τους ταυτότητες, στην προσπάθειά τους, να μπουν στο Ραδιομέγαρο και να δουν τον Εισαγγελέα.
Αυτή τη στιγμή 10 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Κ.Κ.Ε. προσπαθούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου, ζητώντας να συνομιλήσουν με τον Εισαγγελέα, ο οποίος ελέγχει και καταγράφει τον εξοπλισμό της ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα, κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κάθετα στο ρεύμα ανόδου της Μεσογείων, στο ύψος της Αγίας Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, με αποτέλεσμα η άνοδος της Μεσογείων, στο ύψος της ΕΡΤ, να μην είναι προσβάσιμη από αυτοκίνητα.
Κατά τη διαρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.