Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Καστανίδης στην Ηγουμενίτσα

kinal

Με τις ομιλίες των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα, συνεχίστηκε η προεκλογική περίοδος των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.  

Σε πολυπληθή συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων του κινήματος, σε καφετέρια της πόλης, μίλησε το Σάββατο το απόγευμα ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στην διαδικασία για εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης

«Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη, να με εμπιστευθείτε και σας εγγυώμαι ότι έχω όλη την πολιτική αυτονομία που χρειάζεται για να συγκρουστώ με τα μικρά και με τα μεγάλα συμφέροντα που κρατάνε την Ελλάδα πίσω», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση «μικροδιαχειριστές», εκτιμώντας ότι «το πολιτικό σύστημα και κυρίως τα δύο κόμματα που έχουν την εναλλαγή στην εξουσία τα τελευταία χρόνια, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν κανένα όραμα, κανένα στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα».

Βάζοντας το περίγραμμα της υποψηφιότητας του, ο κ. Ανδρουλάκης σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά μιας «πράσινης σοσιαλδημοκρατίας, με βαθύ οικολογικό πρόσημο, της σοσιαλδημοκρατίας της αειφορίας, που θα κάνει τον άνθρωπο να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και έτσι να προστατεύει και τον ίδιο».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ ζήτησε την μέγιστη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Σε επαγρύπνηση κάλεσε τους πολίτες ο Χάρης Καστανίδης, καθώς «χρησιμοποιούνται μέθοδοι χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Αφού αρχικώς στήθηκε σειρά δημοσκοπήσεων, ακολούθησαν συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία με βάση τα «αξιόπιστα» στοιχεία των δημοσκοπήσεων φιλοξενούν ή απορρίπτουν υποψηφίους, σύμφωνα με τις «δημοσκοπικές υποδείξεις» διαφόρων συμφερόντων», σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, όπου παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Καστανίδης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου ώστε να  βεβαιωθεί το ανανεωμένο ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών για το ΚΙΝΑΛ, καθώς όπως είπε “όταν συμμετέχει πολύς κόσμος το αποτέλεσμα το καθορίζει η κοινωνία ενώ όταν συμμετέχουν λίγοι το αποτέλεσμα το καθορίζουν ενδεχομένως αδιαφανείς μηχανισμοί…”.

Άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «Ο Σαμαράς των Ζαππείων και ο Τσίπρας που έσκιζε σε μια νύχτα τα μνημόνια περάσανε τον ποταμό άβρεχρτοι» και για τα μνημόνια «την πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ και μόνο αυτό».

Σημείωσε πως η κοινωνία χρειάζεται άμεσα μια δυνατή σοσιαλδημοκρατική παράταξη καθώς «Έρχονται δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις, λόγω της πανδημίας και πρέπει να υπάρχει ένα δυνατό σοσιαλδημοκρατικό κίνημα να τις διαχειριστεί. Στην Ελλάδα τα χρήματα που δανειστήκαμε για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης πήγαν σε πελατειακές σχέσεις και όχι στη στήριξη της οικονομίας. Το ελληνικό χρέος αυτή την ώρα έχει φτάσει στο 212% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στα 20 δις ευρώ», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.