Οι ανεύθυνοι, η υπευθυνότητα και η ανθρωπιά…

geniki prosfiges

Σε ένα κανονικό Ευρωπαϊκό κράτος θα ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου να βρεθεί λύση για την φιλοξενία τεσσάρων παιδιών, εκ των οποίων τα δύο είναι θετικά στον Covid-19.

Στην Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν κλιμάκιο όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί και μαζί δραστηριοποιούνται δεκάδες ΜΚΟ, η λύση καθίσταται αδύνατη.

Μέχρι στιγμής δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους κανένας.. Υπεύθυνοι κι ανεύθυνοι, αρμόδιοι κι αναρμόδιοι…

Τα παιδάκια μάζεψε από τους δρόμους της Ηγουμενίτσας όπου περιπλανιόταν η Αστυνομία. Κινήθηκε άμεσα ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης και μερίμνησε για να βρεθεί κατάλυμα ώστε να μείνουν.

Κι αφού τα δύο διαγνώστηκαν θετικά και 13 αστυνομικοί και υγειονομικοί τέθηκαν σε καραντίνα, εξακολουθούν να φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο και να τυγχάνουν φροντίδας. Το μικρότερο άλλωστε είναι μόλις τεσσάρων ετών.

Οι υπεύθυνοι της Αθήνας δήλωσαν αναρμόδιοι…

Οι αναρμόδιοι της Ηπείρου αποδεικνύουν τι σημαίνει υπευθυνότητα. Τι σημαίνει ανθρωπιά.

Σε κάθε κανονικό Ευρωπαϊκό κράτος το θέμα θα είχε λυθεί σε λίγη ώρα… Στην Ελλάδα με τις δεκάδες δομές ασυνόδευτων, με τις δεκάδες ΜΚΟ που διαχειρίζονται κοινοτικά χρήματα, με ολόκληρο υπουργείο μεταναστευτικού, με υπεύθυνους κρατικούς φορείς για την διαχείριση της πανδημίας, λύση δεν βρέθηκε…

Η υπευθυνότητα και η ανθρωπιά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και των αστυνομικών της Ηγουμενίτσας, απάντηση στους αναρμόδιους και ανεύθυνους της Αθήνας.

πηγή: epiruspost.gr