Ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στο Κάστρο των Ιωαννίνων

Την απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του νέου Οργανισμού να ιδρυθεί και να λειτουργήσει γραφείο ιστορικού κέντρου, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Κάστρο» Κώστα Μπασούκα και τον γραμματέα Κώστα Τσάγκα.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου παρέδωσε στο Δήμαρχο το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης του Κάστρου, το οποίο έχει εκπονηθεί και περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για παρεμβάσεις. «Κάποιες από αυτές απαιτούν χρήματα, κάποιες άλλες όμως απαιτούν μόνο πολιτική βούληση», είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μπασούκας και εξέφρασε την ελπίδα ορισμένες να περάσουν άμεσα στην φάση της υλοποίησης.

Ο Σύλλογος από την πλευρά του αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ενημέρωσης των κατοίκων του Κάστρου.

«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων που στόχο έχουν την λειτουργία του, ως ενιαίου χώρου. Έτσι πέρα από την μεγάλη επισκεψιμότητα, μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό στολίδι πολιτισμού», σημείωσε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο θα παραδοθεί στις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα εξετάσουν τα μέτρα που μπορούν να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«Μπορεί να μην πετύχουμε πολλά, όμως οφείλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα, που θα διαφυλάξουν την περιοχή από άστοχες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια. Οφείλουμε σήμερα να λάβουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα λειτουργήσουν δεσμευτικά και στο μέλλον», τόνισε ο Δήμαρχος.

Σημείωσε ακόμη πως η Δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσει ότι θετικό έχει γίνει μέχρι σήμερα και συμπλήρωσε πως χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία, καθώς εξ αιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν προχώρησε η μελέτη που θα επέτρεπε την ένταξη πολλών έργων στο ΕΣΠΑ.