Ο Αντιπεριφερειάρχης για το Λούνα Πάρκ…

pitoulis

Το θέμα της εγκατάστασης Luna Park στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα, προκάλεσε και την αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και πρώην Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «πάγια τακτική του Δημάρχου όταν προκύπτουν ζητήματα που χρειάζονται «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ», είναι να  δικαιολογεί τις προθέσεις του με βάση του τι έπραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή», επιμένει ότι χρειάζονταν σύμφωνα με το Νόμο προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την όποια παραχώρηση, στηλιτεύει το γεγονός ότι τα παιχνίδια δεν είναι δωρεάν και αναρωτιέται γιατί δεν εξασφαλίσθηκε χορηγία από τον ΟΛΗΓ, όπως στο παρελθόν γίνονταν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πιτούλη έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο μου κέντρισε το ενδιαφέρον η εύλογη αντίδραση που δημιουργήθηκε για την εγκατάσταση του Λούνα πάρκ στην πλατεία Δημαρχείου αλλά και οι απόψεις της Δημοτικής Αρχής για την χρησιμότητα του εγχειρήματος.

Από τη θέση που σήμερα υπηρετώ, πέραν της δεοντολογίας, δεν είναι στις προθέσεις μου  να κρίνω δημοσίως  τις ενέργειες του Δημάρχου Ηγουμενίτσας. Όταν  όμως, για οποιοδήποτε θέμα ο Δήμαρχος στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει, επικαλείται  ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής διαστρεβλώνοντας την αλήθεια είτε από άγνοια είτε για άλλους λόγους, οφείλω να παρεμβαίνω.

            Τα προηγούμενα χρόνια η εγκατάσταση των δυο  παιχνιδιών στην πλατεία Δημαρχείου γινόταν με προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο ΝΟΜΟΣ  προβλέπει και όχι με απόφαση Δημάρχου, ήταν δε ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα πληρωνόταν από την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε κατόπιν συμφωνίας .. Πληροφορήθηκα ότι και  φέτος υπήρξε αρχικά παρόμοια συνεννόηση με την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε αλλά δεν προχώρησε. Αληθεύει κάτι τέτοιο και εάν ναι γιατί εγκαταλείφθηκε αυτή η σκέψη!!!!

Η πάγια τακτική του Δημάρχου όταν προκύπτουν ζητήματα που χρειάζονται «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ», είναι να  δικαιολογεί τις προθέσεις του με βάση του τι έπραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αυτό πια δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Έχει κλείσει πια ένα χρόνο θητείας και ο κόσμος πλέον μπορεί και να συγκρίνει και να κρίνει. 

Πιστεύω ότι έχω σταθεί αρωγός των προσπαθειών όλων των Δήμων της Θεσπρωτίας. Αποτελεί δέσμευση και υποχρέωσή μου να συνεχίσω έτσι, διότι τα προβλήματα θέλουν λύσεις, διότι ο κόσμος την δύσκολη εποχή που βιώνουμε χρειάζεται βοήθεια.

Θεωρώ ότι είμαστε πολύ λίγοι για να περισσεύει κάποιος από αυτή την προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που πρέπει επιτέλους να εξαντλείται στην παραγωγή έργου και αποτελέσματος για τους πολίτες και όχι να αναλώνεται σε παρωχημένες πολιτικές προηγουμένων δεκαετιών.