Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων ΟΤΑ

Η γενική συνέλευση Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλει να δηλώσει την αμέριστη στήριξη  και αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας  που εργάζονται στο δημόσιο και στους ΟΤΑ της περιοχής μας. Οι συμπολίτες μας αυτοί, αντιδρούν στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των αντίστοιχων υπηρεσιών μέσω των απολύσεων (ΔΕ ΙΔΑΧ) και δεν δέχονται καμία απόλυση-διάθεση καθόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Οι παραπάνω διαθεσιμότητες είναι στην ουσία  απάνθρωπες απολύσεις, που ανοίγουν το δρόμο για ακόμα περισσότερες απολύσεις εργαζόμενων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ και για ξεπούλημα δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Την ώρα δε που η κυβέρνηση δρομολογεί μέσω της διαθεσιμότητας  την απόλυση τουλάχιστον 2.000 μόνιμων υπαλλήλων, αποκαλύπτεται (σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ) πως μέσα στο 2012 έχει ήδη προβεί σε 1.852 διορισμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει δεσμευτεί πως σύντομα θα καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και των διαθεσιμοτήτων, που αποτελούν τους προθάλαμους απολύσεων των εργαζομένων  στο δημόσιο και στους ΟΤΑ. Αυτή η πρόταση νόμου θα αποτελεί και πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εάν συμμετέχει στο μέλλον σε κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει με τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους.

Ηγουμενίτσα 21/11/2012